Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Refugees Welcome busca llars d’acollida per a refugiades a Rubí L’entitat ofereix dues sessions informatives els dies 14 i 15 de setembre que es poden seguir en línia https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Refugees Welcome busca llars d’acollida per a refugiades a Rubí

L’entitat ofereix dues sessions informatives els dies 14 i 15 de setembre que es poden seguir en línia

Imatge d’arxiu del Dia Mundial de les Persones Refugiades   (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres).
Imatge d’arxiu del Dia Mundial de les Persones Refugiades (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

La plataforma ciutadana Refugees Welcome –Benvinuts refugiats– busca rubinencs i rubinenques que vulguin llogar una habitació a persones refugiades i ofereix dues trobades informatives sota el títol Obrir les portes a les persones refugiades, què hi pots fer tu?. Les sessions tindran lloc el 14 de setembre a les 11 h i el 15 de setembre a les 18.30 h a les oficines de l’entitat (Rambla del Raval,34 de Barcelona) i es poden seguir en línia a través de la plataforma Zoom. Per assistir-hi cal fer una inscripció gratuïta en línia.

L’objectiu d’aquestes reunions formatives és facilitar l'accés de les persones desplaçades a un habitatge compartit amb veïns i veïnes de la ciutat, informar la ciutadania de Rubí sobre la situació de les persones refugiades al nostre país i mostrar experiències reals de la Cultura de Benvinguda, per tal de convidar a més gent que vulgui compartir casa amb persones refugiades. L’organització sense ànim de lucre Refugees Wellcome treballa a Rubí des de l’abril per connectar els rubinencs i rubinenques que volen acollir refugiades amb persones desplaçades que arriben al territori. Aquest mes de setembre es posa en marxa la segona fase del projecte Cultura de Benvinguda que se centrarà en la implementació de les cases d’acollida. Actualment, a Rubí n’hi ha dues.

L’entitat facilita el contacte de persones sol·licitants d'asil amb ciutadania local a partir de les afinitats i les ganes de compartir habitatge en condicions d'horitzontalitat i respecte mutu. Per oferir un habitatge només cal disposar d'una habitació lliure, moblada i accedir a fixar un lloguer social a partir d'un compromís mínim de 6 mesos. L’equip de Refugees Wellcome es reuneix amb cada unitat familiar i els guia en el procés per acollir una persona refugiada o vehiculant la seva voluntat d’ajuda de la millor manera possible. La ciutadania que vulgui obrir casa seva a la possibilitat de conviure amb persones refugiades que arriben a Rubí poden omplir el formulari de la Borsa de Voluntariat. El consistori traslladarà els oferiments a l’entitat i hi col·laborarà per facilitar l’acollida al municipi.

Des de 2015, Refugees Welcome connect la ciutadania que decideix acollir amb les persones desplaçades que arriben al territori, amb una metodologia pròpia d'anàlisi, cribratge de perfils i posterior posada en comú. L'entitat recull, per una banda, la voluntat de acollida de la societat i, de l'altra, analitza la necessitat d'habitatge on es troben persones desplaçades en situació de necessitat residencial.

Objectius de Desenvolupament sostenible