Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Recepció als Premis Nacionals de Cultura abans del seu lliurament a Rubí El Teatre Municipal La Sala acollirà l’acte d’entrega dels guardons, que atorga el Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA), el proper 14 de juny https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Recepció als Premis Nacionals de Cultura abans del seu lliurament a Rubí

El Teatre Municipal La Sala acollirà l’acte d’entrega dels guardons, que atorga el Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA), el proper 14 de juny

Puigdemont i Martínez, acompanyats dels guardonats amb els Premis Nacionals de Cultura 2017 (foto: Localpres).
Puigdemont i Martínez, acompanyats dels guardonats amb els Premis Nacionals de Cultura 2017 (foto: Localpres)

El president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, ha rebut aquest dimarts els Premis Nacionals de Cultura 2107 en un acte que ha tingut lloc al Palau de la Generalitat. L’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, ciutat que enguany acull l’acte de lliurament dels guardons, també ha estat present a l’esdeveniment.

Per primer cop en la història, els guardonats amb la distinció cultural més important a Catalunya, que atorga el Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA), han rebut també el reconeixement directe del seu màxim representant al Palau de la Generalitat, on també se’ls ha fet entrega d’una insígnia honorífica. L’acte, en presència del conseller de Cultura, Santi Vila, també ha comptat amb la participació de la coral infantil Vora Mar, membre del Secretariat de Corals Infantils (SCIC), precisament, un dels premiats d'enguany. 

Els Premis Nacionals de Cultura defugen les categories que compartimenten la cultura i esquiven la temptació dels premis de la crítica que es limiten a valorar la collita d’un any”, ha declarat Carles Duarte, president del CoNCA, responsable d’obrir l’acte. Segons Duarte, els premiats “reflecteixen el vincle que uneix diferents generacions i ajuden a projectar el talent i la creativitat cap al futur, incorporant els més joves, amb qui tenim un compromís de llegar la nostra cultura”.

El president Puigdemont ha destacat, per la seva banda, la importància que els Premis Nacionals juguen contra l’analfabetisme cultural, “l’única cosa que no es pot permetre cap cultura, cap país o poble”. I és que, en paraules del propi president, “una societat oberta i més culta, d’homes i dones lliures, és la millor recepta per construir una societat en pau”.

D’altra banda, el president ha fet referència a la voluntat de deixar petjada i que “un país de pocs habitants, que no té molts metres quadrats ni cap riquesa natural destacable com el nostre, sí que pot fer una aportació rellevant a la civilització i la modernitat”.

L’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, ha agraït la confiança del CoNCA a l’hora de triar la ciutat per a dur-hi a terme l’acte de lliurament dels guardons: “Rubí ha estat escollida per acollir aquest esdeveniment, una elecció que ens omple d’orgull i, al mateix temps, demostra el pes que està adquirint la nostra ciutat, també dins el panorama cultural català”. Segons ha explicat la primera edil, “un dels nostres objectius és projectar Rubí i reivindicar-la dins d’un àmbit nacional”.

Els premiats d’enguany són: Josep Cots, Maria Espeus, la Fundació Apel·les Fenosa, Joan Francesc Mira, Hèctor Parra, Raimon, Carles Santamaria, el SCIC, Albert Serra i Emma Vilarasau. Tots hi han estat presents, a excepció de Raimon, ja de nou a la seva terra natal després d’acomiadar-se dels escenaris amb 12 concerts al Palau de la Música durant el mes de maig.

Els actes de reconeixement als premiats culminaran el proper dimecres 14 de juny amb l’acte de lliurament dels guardons al Teatre Municipal La Sala de Rubí.