Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ràdio Rubí recull el Premi Nacional de Comunicació de proximitat com a integrant de La Xarxa L’emissora rubinenca és una de les 200 ràdios i televisions adherides a aquesta plataforma multimèdia de suport a l’audiovisual local https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/radio-rubi-recull-el-premi-nacional-de-comunicacio-de-proximitat-com-a-integrant-de-la-xarxa/@@images/image/preview

Ràdio Rubí recull el Premi Nacional de Comunicació de proximitat com a integrant de La Xarxa

L’emissora rubinenca és una de les 200 ràdios i televisions adherides a aquesta plataforma multimèdia de suport a l’audiovisual local

Ràdio Rubí ha estat una de les emissores de La Xarxa que ha recollit el seu guardó (foto: Ràdio Rubí).
Ràdio Rubí ha estat una de les emissores de La Xarxa que ha recollit el seu guardó (foto: Ràdio Rubí)

La plataforma multimèdia de suport a l’audiovisual local La Xarxa, organització a la qual està adherida Ràdio Rubí, ha guanyat el Premi Nacional de Comunicació en la categoria de comunicació de proximitat. Es tracta d’un guardó que atorga la Generalitat de Catalunya i que es fa extensible a les ràdios i televisions locals adherides al projecte.

El jurat dels Premis Nacionals de Comunicació ha reconegut les emissores de ràdio i televisió locals que formen La Xarxa, entre elles Ràdio Rubí, per la seva "tasca d'apropar la realitat del territori a través de la provisió de continguts de qualitat". També han estat guardonats els Serveis Informatius de Catalunya Ràdio (ràdio), el programa El convidat de TV3 (televisió), Timeout.cat (mitjà d’arrel digital), el periodista Marc Marginedas (premsa) i Enric Pujadas (publicitat). El jurat també ha atorgat una Menció d’Honor a títol pòstum a la periodista Tatiana Sisquella, per la seva dilatada trajectòria en el panorama mediàtic català. 

Aquest dimecres s’han lliurat els premis al Palau de la Generalitat, en un acte presidit pel president de la Generalitat, Artur Mas. Posteriorment, ha tingut lloc un segon acte al Museu Frederic Marès de Barcelona, al qual hi ha assistit la coordinadora de Ràdio Rubí, Lídia Juste, per tal que cadascuna de les emissores de La Xarxa rebés una rèplica del guardó. Unes 200 ràdios i televisions locals catalanes estan adherides a La Xarxa, una estructura de suport a la comunicació de proximitat que serveix de plataforma per a coproduir continguts.

Els Premis Nacionals de Comunicació es lliuren des de l’any 1999, quan van ser creats per commemorar el 75è aniversari de la  primera emissió regular de ràdio a Catalunya. L'objectiu dels guardons és atorgar un reconeixement a les aportacions més rellevants en el camp de la comunicació a Catalunya, tant si han estat fetes per professionals com per qualsevol entitat pública o privada.

Imatges relacionades

Els premis s'han lliurat al Museu Frederic Marès de Barcelona (foto: Ràdio Rubí)
Els premis s'han lliurat al Museu Frederic Marès de Barcelona (foto: Ràdio Rubí)