Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ràdio Rubí estrena temporada amb nova web i instal·lacions millorades L'emissora municipal ha encetat aquest dijous una nova programació adaptada a la situació de pandèmia i que presta especial atenció als sectors més afectats per la crisi https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Ràdio Rubí estrena temporada amb nova web i instal·lacions millorades

L'emissora municipal ha encetat aquest dijous una nova programació adaptada a la situació de pandèmia i que presta especial atenció als sectors més afectats per la crisi

Les instal·lacions de l'emissora s'han adaptat a la situació de pandèmia (foto: Ajuntament de Rubí).
Les instal·lacions de l'emissora s'han adaptat a la situació de pandèmia (foto: Ajuntament de Rubí)

Ràdio Rubí ha donat el tret de sortida a la temporada 2020-2021 aquest dijous 1 d'octubre. Després d'uns mesos atípics per la pandèmia de la Covid-19, l'emissora municipal afronta una nova etapa plena de canvis, entre els quals destaquen la configuració d'una programació adaptada a l'actual context d'emergència sanitària, la imminent estrena d'una pàgina web més moderna i operativa, i la reforma de les instal·lacions de l'Escardívol per fer-les més accessibles.

La ràdio pública va haver d'aturar la seva activitat regular al març per prevenir els contagis de coronavirus, atès que per l'emissora passen a diari desenes de persones col·laboradores i convidades. La programació va quedar limitada al tractament de l'actualitat a través de butlletins horaris, així com publicacions a la web i a les xarxes socials. Fruit d'aquell moment excepcional, els continguts digitals de l'emissora van experimentar un augment d'usuaris: entre el 14 de març i el 24 de maig, la web de la ràdio va incrementar els seus visitants en un 23,8%, i també van créixer les persones que van fer accedir als seus perfils a Facebook, Twitter i Instagram.

Amb l'inici de la nova temporada, Ràdio Rubí recupera la programació regular i ho fa prestant especial atenció als sectors afectats per la crisi de la Covid-19. Les emissions arrenquen amb el magazín Rubí al dia, que amplia horari per cobrir la franja de 9 a 12 h, i inclou noves seccions dedicades a l'actual situació. S'hi tractaran habitualment temes relacionats a l'ocupació i la promoció del comerç local, s'informarà setmanalment de la situació als centres educatius i es presentaran també els projectes dels diferents serveis municipals. El programa presentat per Toni Bravo segueix comptant amb un espai de tertúlia conduït per Lídia Juste (9.30 h) però el nombre de persones convidades a l'estudi es redueix a dues per garantir les distàncies de seguretat.

En aquesta nova etapa, la informació segueix vertebrant bona part de la programació, amb butlletins horaris de 8 a 24 h, un informatiu a les 14 h, l'espai setmanal Els grups municipals opinen i el programa Parlem amb l'alcaldessa. El seguiment de l'actualitat es completa amb la publicació de notícies i vídeos a la pàgina web, l'emissió del Ple municipal en streaming i les actualitzacions constants a les xarxes socials.

En l'àmbit esportiu, es mantenen les transmissions de l'A peu de camp, tots els diumenges, així com l'espai informatiu diari a les 14.15 h i les publicacions a www.radiorubi.fm.

Quant a la programació a càrrec de persones col·laboradores, es reconfigura per adaptar-se a la situació de pandèmia. Alguns espais deixen d'emetre's de moment però altres es mantenen, com ara els musicals Bluebeats FM, Long play o Jazz per a nictàlopes, i se n'incorporen de nous com Country club o Descubre Top Playlist. També segueixen programes de contingut social com Desbocats o 5 latidos, i espais històrics com Ara i sempre o els cedits a les comunitats religioses de la ciutat.

Nova web
L'inici de la temporada també ha portat la pròxima estrena d'una nova web més operativa i accessible. El portal recollirà les notícies diàries però també els podcasts dels programes, vídeos, reportatges i informació detallada de la programació. Entre d'altres, el nou disseny permetrà una millor vinculació dels continguts amb les xarxes socials.

L'aplicació per a dispositius mòbils també garantirà un accés àgil de la ciutadania al dia a dia de l'emissora.

Instal·lacions més segures i accessibles
L'emissora ha adaptat les seves instal·lacions per encarar aquesta nova etapa amb les màximes garanties de seguretat per a la seva plantilla i convidats. S'han instal·lat mampares de vidres als estudis i a la zona de redacció, s'ha incrementat la neteja i desinfecció dels diferents espais, i s'ha organitzat una graella de gravacions i emissions que redueix la coincidència de persones a la ràdio.

En els darrers mesos, també s'han renovat les instal·lacions per fer-les totalment accessibles. S'ha habilitat un bany per a persones amb mobilitat reduïda i s'han fet els treballs necessaris per a la pròxima instal·lació d'una plataforma elevadora que permetrà que tothom pugui accedir als estudis de l'emissora, situats al soterrani. L'accesibilitat era una assignatura pendent per a Ràdio Rubí des de la seva instal·lació a l'Escardívol a principis dels anys 80.

"Estem davant de canvis importants que adapten la nostra ràdio municipal al temps actuals i la refermen com un actiu al servei de la ciutadania. Durant aquests últims mesos, la plantilla ha fet un esforç molt important per mantenir informada la població; ara celebrem que aquest treball es vegi reforçat amb noves eines i el retorn de la xarxa de col·laboradors", ha conclòs la regidora de Rubí Serveis Audiovisuals, Ànnia Garcia Moreno.