Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ràdio Rubí celebra el 40è aniversari acompanyada dels diferents professionals i col·laboradors que han passat per l’emissora La ràdio va emetre per primer cop el 29 de juny del 1979, en el marc de la Festa Major de la ciutat https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Ràdio Rubí celebra el 40è aniversari acompanyada dels diferents professionals i col·laboradors que han passat per l’emissora

La ràdio va emetre per primer cop el 29 de juny del 1979, en el marc de la Festa Major de la ciutat

L’acte central del 40è aniversari de Ràdio Rubí ha tingut lloc a El Celler (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
L’acte central del 40è aniversari de Ràdio Rubí ha tingut lloc a El Celler (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

Ràdio Rubí ha celebrat aquest divendres l’acte central del seu 40è aniversari. A l’esdeveniment, que ha tingut lloc a El Celler, hi han estat convidades totes aquelles persones que, al llarg d’aquestes quatre dècades, han passat per l’emissora local.

El 29 de juny del 1979, en el marc de la Festa Major de la ciutat, Ràdio Rubí va realitzar la seva primera emissió, convertint-se en la primera ràdio municipal que va emetre tant a Catalunya com a la resta de l’Estat després del restabliment de la democràcia. El primer acord d'un Ple per crear una emissora municipal a tot l'Estat va ser també el de l'Ajuntament de Rubí, el 31 d'agost de 1979. Uns mesos més tard, el 20 de novembre d’aquell mateix any, es va iniciar la primera temporada regular.  

L’emissora pública es va posar en marxa l’any 1979 [...]. Era el moment ideal, feia molt poc de la constitució dels ajuntaments després de la dictadura. Però calia veure l’oportunitat i aprofitar-la, calia ser valent i emprenedor. I Rubí ho va ser”, ha explicat l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, en el seu discurs. “La ràdio celebra avui quatre dècades al costat dels rubinencs i les rubinenques. Quatre dècades que són el mirall de l’evolució dels mitjans de comunicació i, sobretot, del municipi. Perquè la història de la Ràdio és la història de la ciutat”.

De la seva banda, la regidora responsable de Rubí Serveis Audiovisuals, Ànnia Garcia Moreno, ha posat en valor la feina que han fet i fan els professionals de l’emissora: “Hem de reivindicar que aquest equip i els anteriors han sabut cercar les complicitats per créixer en la participació de la ciutadania i de les entitats. I això és un mèrit que cal destacar”. La regidora també s’ha referit a alguns dels reptes de Ràdio Rubí de cara al futur, com ara la necessitat de “continuar fent apostes i millores tècniques per poder adaptar l’emissora i els serveis audiovisuals al present, un present que canvia molt ràpidament", entre d’altres.   

Per últim, la cap de programes de l’emissora, Lídia Juste Pujol, ha recordat que “Ràdio Rubí ha tingut etapes molt diverses: l’emoció de l’inici, la recerca d’una identitat pròpia amb projectes i propostes diferents, moments difícils i d’altres de molt bons, amb premis i reconeixements externs”. Però el que ha distingit l’emissora per sobre de tot, segons Juste, ha estat el capital humà: “Gent de ciutat o no que, com a col·laboradors o com a plantilla, heu format part dels 40 anys d’aquesta ràdio local pionera a Catalunya i li heu dedicat temps, passió i sentiment”. En el mateix sentit s’expressava l’alcaldessa: “Vosaltres sou l’èxit de Ràdio Rubí perquè, al final, la comunicació la fan les persones”.

Durant l’acte, s’ha projectat un vídeo en què els diferents directors i directores de l’emissora, així com altres personalitats vinculades a la ràdio, han fet un repàs a aquestes darrers quatre dècades. Paral·lelament, Lídia Juste Pujol i Jordi Albar Codina, cap tècnic de l'emissora, han rebut un reconeixement per la seva trajectòria a la ràdio. 

40 anys de canvis
El primer local de l'emissora comptava només amb un únic estudi, una taula de producció i dos despatxos. El trasllat a les actuals instal·lacions de Ràdio Rubí, al Complex Cultural L’Escardívol, va suposar un punt i a part en la història de l'emissora i va permetre la seva progressiva modernització, que va agafar una nova embranzida després de les inversions efectuades l’any 2000. Aquestes inversions van suposar una gran millora dels estudis de l’emissora i una forta renovació dels equipaments tècnics per tal de millorar la qualitat i l’abast de les seves futures programacions.

El primer dial de Ràdio Rubí va ser el 102.8. Una vegada legalitzada, l'emissora va passar al 97.7; al 1992, se li va assignar el 96.0 fins al juny de l’any 2000, en què es va situar al 99.7 de la FM.

Imatges relacionades

La plantilla actual de la ràdio ha fet possible aquest acte (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)
La plantilla actual de la ràdio ha fet possible aquest acte (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)
La cita ha reunit a diversos professionals i col·laboradors que han format part de Ràdio Rubí al llarg d'aquests anys (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)
La cita ha reunit a diversos professionals i col·laboradors que han format part de Ràdio Rubí al llarg d'aquests anys (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)
L'alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, dirigint-se als assistents (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)
L'alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, dirigint-se als assistents (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)