Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Quatre regidors rubinencs formen part del Consell Comarcal del Vallès Occidental Aquest divendres ha tingut lloc el ple de constitució d’aquest òrgan per al mandat corporatiu 2015-2019 https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Quatre regidors rubinencs formen part del Consell Comarcal del Vallès Occidental

Aquest divendres ha tingut lloc el ple de constitució d’aquest òrgan per al mandat corporatiu 2015-2019

El Consell Comarcal està format per 39 regidors i regidores de diferents municipis del Vallès Occidental (foto: Consell Comarcal).
El Consell Comarcal està format per 39 regidors i regidores de diferents municipis del Vallès Occidental (foto: Consell Comarcal)

Aquest divendres al migdia s’ha celebrat el ple de constitució del Consell Comarcal del Vallès Occidental. Durant l’acte, els consellers comarcals d’aquest nou mandat, proclamats per la Junta Electoral Provincial de Barcelona, han pres possessió del seu càrrec. Entre els 39 regidors que exerciran aquesta funció fins el 2019 n’hi ha quatre de rubinencs. Es tracta de Rafael Güeto (PSC), Víctor Puig (CDC), Ramon Capolat (ICV) i Jordi Muntan (AUP), que s’estrenen com a consellers de la institució comarcal.

La sessió plenària també ha servit per escollir l’alcalde de Castellar del Vallès, Ignasi Giménez (PSC), com a nou president de l’ens comarcal amb els vots dels grups del PSC, ERC, CiU i Entesa.

El nou plenari de l’ens supramunicipal està format per nou consellers del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), set d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), sis de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), sis d’Entesa, cinc de la Candidatura d’Unitat Popular – Poble Actiu (CUP), quatre de Ciutadans (C’s) i dos del Partit Popular (PP). Dels 39 consellers, només 11 repeteixen en el càrrec respecte al mandat anterior.

El ple, que entre d’altres ha comptat amb la presència de l’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, s’ha celebrat a Terrassa. I és que, tal com és tradició, l’acte de constitució del Consell Comarcal se celebra a les dues co-capitals del Vallès Occidental de manera alterna cada quatre anys. El 2011, el plenari va tenir lloc a Sabadell.

El Consell Comarcal del Vallès Occidental coordina i dóna suport a processos de cooperació i mancomunació de serveis entre els diferents ajuntaments de la comarca. També lidera, a partir de l’Àrea Bàsica de Serveis Socials, el desenvolupament de nous models d’organització i gestió dels Serveis Socials per tal de garantir l’eficiència d’aquests serveis a la ciutadania de la regió. La institució també dóna suport als petits municipis de la comarca i coordina les seves actuacions per tal d’agrupar sinèrgies que permetin un treball més transversal i una optimització dels recursos, entre d’altres.


Imatges relacionades

Jordi Muntan forma part del Consell Comarcal en representació de la CUP (foto: Localpres)
Jordi Muntan forma part del Consell Comarcal en representació de la CUP (foto: Localpres)
Ramon Capolat és un dels consellers d'ICV (foto: Localpres)
Ramon Capolat és un dels consellers d'ICV (foto: Localpres)
Víctor Puig (CDC) ha format part de la Mesa d'Edat (foto: Localpres)
Víctor Puig (CDC) ha format part de la Mesa d'Edat (foto: Localpres)
El socialista Rafael Güeto és un dels nous consellers comarcals (foto: Localpres)
El socialista Rafael Güeto és un dels nous consellers comarcals (foto: Localpres)