Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Quatre comissions temàtiques defineixen les accions que s’inclouran al Pla local de salut Agents del territori que treballen per millorar la salut de la ciutadania des de diferents àmbits s’estan reunint aquests dies per debatre les propostes https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Quatre comissions temàtiques defineixen les accions que s’inclouran al Pla local de salut

Agents del territori que treballen per millorar la salut de la ciutadania des de diferents àmbits s’estan reunint aquests dies per debatre les propostes

Sessió d’aquest dimecres a l’edifici Rubí Forma (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
Sessió d’aquest dimecres a l’edifici Rubí Forma (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

L’elaboració del Pla local de salut de Rubí segueix avançant amb la posada en marxa de quatre comissions de treball temàtiques, encarregades de proposar i definir les accions que s’inclouran al document final. Els grups estan formats per personal tècnic municipal, representants d’entitats i associacions locals, i professionals de l’àmbit de la sanitat.

Les comissions s’han estructurat al voltant de les següents temàtiques: Ciutat saludable, transformar la ciutat; Apoderament de les persones; Comunitat i salut, desenvolupament comunitari; i Serveis de salut. S’han programat dues reunions de treball per a cada grup, que es van iniciar al setembre i que es completaran aquesta setmana.

La comissió Ciutat saludable, transformar la ciutat debat propostes d’acció relacionades amb l’habitatge, la mobilitat, els espais verds, el medi ambient i els equipaments. El grup d’Apoderament de les persones aborda iniciatives referents a l’alimentació, l’activitat física, el civisme, la capacitació, les emocions i els riscos. La comissió Comunitat i salut tracta propostes de suport mutu, dinamització i lideratge. Finalment, el grup dedicat a Serveis de salut debat possibles accions relacionades amb els serveis sanitaris, els serveis de salut mental, els serveis socials i els serveis socioeducatius.

   

Un nou Pla local de salut

L'Ajuntament, amb el suport de la Diputació de Barcelona, va començar a treballar a finals de 2020 en un nou Pla local de salut que definís les línies d'actuació municipals en matèria de salut per als propers anys. Els objectius d'aquest document són: promoure entre la ciutadania estils de vida saludables i capacitats per tenir cura de la seva salut, fer de la ciutat un lloc saludable per viure, promoure el treball en xarxa interdepartamental i la cooperació comunitària en salut, i reduir les desigualtats socials en aquest àmbit.

La feina per elaborar aquest nou Pla local de salut es va iniciar amb la realització d'un perfil de salut local, que defineix deu línies estratègiques i 34 objectius, a partir de les aportacions fetes per professionals i ciutadania a través d’enquestes i de la plataforma  en línia Rubí Participa. La diagnosi es va presentar el passat mes de juny al Consell de Salut Municipal.

Un cop dissenyades les accions que s’inclouran al document, aquest haurà de passar per l’aprovació del Pla municipal.