Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Protecció Civil actualitza l’INUNCAT i passa el pla a fase de prealerta El nou front de precipitacions que s’ha iniciat aquest dilluns comporta un risc meteorològic baix al Vallès Occidental https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/proteccio-civil-actualitza-l2019inuncat-i-passa-el-pla-a-fase-de-prealerta/@@images/image/preview

Protecció Civil actualitza l’INUNCAT i passa el pla a fase de prealerta

El nou front de precipitacions que s’ha iniciat aquest dilluns comporta un risc meteorològic baix al Vallès Occidental

Entre aquest dilluns i dimarts, a Rubí s’esperen cels ennuvolats i pluges, segons el Servei Meteorològic de Catalunya.
Entre aquest dilluns i dimarts, a Rubí s’esperen cels ennuvolats i pluges, segons el Servei Meteorològic de Catalunya

El Centre de Coordinació operativa de Catalunya (CECAT) ha actualitzat el Pla especial d’emergències per inundacions a Catalunya (INUNCAT) arran de les darreres previsions emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya i de les afectacions que es preveu que se'n poden derivar. Així, el Pla INUNCAT ha passat a estar en fase de prealerta.

Un cop finalitzat l’episodi de pluges que ha afectat Catalunya aquests darrers dies, aquest dilluns se n’ha iniciat un altre que pot afectar les comarques del litoral de Tarragona i Barcelona, amb possibilitat de superar els 20 mm en 30 minuts en una distribució geogràfica de tipus local. Les precipitacions es poden estendre cap a l’interior, el nord i el sud del país a mesura que avanci el dia, guanyant intensitat la tarda d’aquest dilluns a la zona central del territori. Els xàfecs poden anar acompanyats de tempesta i localment de calamarsa.

Segons les informacions emeses per Protecció Civil, al Vallès Occidental el risc meteorològic serà baix durant les properes hores. 

Imatges relacionades

Previsió per aquest dimarts (foto: CECAT)
Previsió per aquest dimarts (foto: CECAT)
Previsió per aquest dilluns. El color groc indica un risc baix; el carbassa, un risc moderat, mentre que el vermell representa un risc alt (foto: CECAT)
Previsió per aquest dilluns. El color groc indica un risc baix; el carbassa, un risc moderat, mentre que el vermell representa un risc alt (foto: CECAT)