Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Prop de 90 persones es reuneixen a la Biblioteca Municipal per participar al 3r Dictat Solidari Els assistents a l’acte han aportat 155 quilos d’aliments per a les entitats solidàries de la ciutat https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/prop-de-90-persones-es-reuneixen-a-la-biblioteca-municipal-per-participar-al-3r-dictat-solidari/@@images/image/preview

Prop de 90 persones es reuneixen a la Biblioteca Municipal per participar al 3r Dictat Solidari

Els assistents a l’acte han aportat 155 quilos d’aliments per a les entitats solidàries de la ciutat

Una norantena de persones han participat al dictat (foto: Localpres).
Una norantena de persones han participat al dictat (foto: Localpres)

Al voltant de 90 persones han participat aquest dilluns a la tarda al 3r Dictat Solidari, que ha tingut lloc a l’auditori de la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler. L’activitat, organitzada pel Servei Local de Català (SLC) i el Pla Educatiu d’Entorn amb el suport de l’Ajuntament, ha consistit en la lectura d’un fragment de l’obra Mar i cel a càrrec de l’actor rubinenc Rubén Yuste, que fa el paper del pirata Malek a l’actual muntatge de Dagoll Dagom. L’intèrpret ha dictat el text, extret de L’himne dels pirates, i a continuació ha accedit a cantar-lo, tal com fa en el popular musical.

Els participants al dictat han pogut corregir-lo en el mateix moment, acompanyats d’una tècnica del Servei Local de Català que els ha explicat les paraules i els aspectes ortogràfics que podien oferir més dificultat. Els assistents també han tingut ocasió de fer preguntes a Rubén Yuste i de prendre part en el sorteig de dues entrades dobles per anar a veure al Teatre Municipal La Sala l’obra L’última trobada, que es representarà a finals de maig.

Les escoles també han pogut fer el 3r Dictat Solidari aquest mateix dilluns, en aquest cas a partir d’una gravació publicada a les pàgines web de Ràdio Rubí i Rubitv.cat. Prèviament, Rubén Yuste havia enregistrat el text a l’Escola Montessori, aprofitant que els alumnes de 5è d’aquest centre estan treballant l’obra Mar i cel per tal de representar-la al maig.

155 quilos d’aliments
Coincidint amb el dictat, els organitzadors han convidat els participants a portar aliments de primera necessitat, destinats als beneficiaris de les entitats solidàries Càritas, Creu Roja, ASAV, Frater-Nadal i Rubí Solidari. En total se n’han recollit 155 quilos, als quals s’han de sumar els que han recaptat les escoles. Enguany es demanava, sobretot, oli, llet, tomàquet fregit i llegums cuits.

Imatges relacionades

Rubén Yuste dictant el text (foto: Localpres)
Rubén Yuste dictant el text (foto: Localpres)
Les entitats solidàries han recollit aliments coincidint amb el dictat (foto: Localpres)
Les entitats solidàries han recollit aliments coincidint amb el dictat (foto: Localpres)
Un moment del dictat (foto: Localpres)
Un moment del dictat (foto: Localpres)