Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Prop de 600 alumnes de 4t d’ESO assistiran aquesta setmana a l’obra de conscienciació sobre la sida “Que sí, vida!” L’espectacle de l’ONG Teatracció, organitzat pel Servei de Salut Pública de l’Ajuntament, es representarà dijous i divendres al Teatre Municipal La Sala https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Prop de 600 alumnes de 4t d’ESO assistiran aquesta setmana a l’obra de conscienciació sobre la sida “Que sí, vida!”

L’espectacle de l’ONG Teatracció, organitzat pel Servei de Salut Pública de l’Ajuntament, es representarà dijous i divendres al Teatre Municipal La Sala

Una escena de “Que sí, vida!” (foto: Localpres).
Una escena de “Que sí, vida!” (foto: Localpres)

Un total de 597 alumnes de 4t d’ESO rubinencs assistiran entre aquest dijous 19 de novembre i divendres 20 a l’obra de teatre Que sí, vida!, que es representarà al Teatre Municipal La Sala dins el Programa d’educació afectivo-sexual del Servei de Salut Pública de l’Ajuntament de Rubí. L’espectacle, a càrrec de l’ONG Teatracció, planteja la prevenció de la sida d’una manera lúdica i participativa.

Que sí, vida! busca conscienciar els joves sobre el VIH però també prevenir les infeccions de transmissió sexual i els embarassos no desitjats. La primera part de l’activitat consisteix en la pròpia representació teatral, mitjançant la qual s’introdueix la problemàtica de la sida i les infeccions de transmissió sexual, convidant el públic a reflexionar sobre el tema. En una segona part, s’obre un debat teatral en què els joves poden participar, contribuint a la resolució d’una situació conflictiva.

El muntatge de Teatracció es representa des de fa més de 10 anys arreu de Catalunya. El seus continguts s’actualitzen periòdicament amb la col·laboració d’especialistes de l’associació SIDA STUDI i del Centre Jove d’Anticoncepció i Sexualitat de Barcelona – Associació de Planificació Familiar de Catalunya i Balears (CJAS). A més, l’equip d’actors rep regularment una formació específica que l’habilita per afrontar les representacions amb total coneixement del tema.

Els 597 alumnes rubinencs que veuran l’obra aquesta setmana pertanyen als centres Duc de Montblanc, JV Foix, La Serreta, L’Estatut, Torrent dels Alous, Balmes, Regina Carmeli i Nostra Senyora de Montserrat. Hi haurà representacions aquest dijous a les 9.15 h i les 11.30 h, i divendres a les 9.15 h i les 11.30 h.