Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Prop de 4.000 persones passen pel Punt d’Informació de Rubí fins a finals de juliol L’equipament està obert tot el mes d’agost als matins, excepte la setmana del 8 al 12 que romandrà tancat https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Prop de 4.000 persones passen pel Punt d’Informació de Rubí fins a finals de juliol

L’equipament està obert tot el mes d’agost als matins, excepte la setmana del 8 al 12 que romandrà tancat

La mostra sobre Sorolla es pot veure aquest estiu al Punt d’Informació (foto: Localpres).
La mostra sobre Sorolla es pot veure aquest estiu al Punt d’Informació (foto: Localpres)

Un total de 3.920 persones han passat pel Punt d’Informació de Rubí, ubicat a l’Antiga Estació, des de gener a juliol d’aquest any per demanar informació diversa sobre la ciutat: activitats i esdeveniments, transports urbans i interurbans, consultes turístiques, serveis municipals, etc.

El major nombre de les persones usuàries venen de l’Estat Espanyol (95%) i un 5% són estrangers (principalment de França), tot i que aquesta xifra s’incrementa al mes d’agost per les pernoctacions del període vacacional a la ciutat. De fet, del total de persones que han sol·licitat informació fins ara, un 9% es trobaven de vacances i s’allotjaven a la ciutat, mentre que el 3% visitaven Rubí per qüestions de negoci i un 2% resideixen temporalment perquè són estudiants.

Pel que fa als temes consultats, el 49% dels visitants locals demanen informació relacionada amb esdeveniments puntuals, activitats d’oci, plànols i guies de la ciutat, horaris de transport públic i serveis municipals, bàsicament. Mentre que les persones que estan de vacances o per qüestions de negoci sol·liciten també informació de ciutats properes, principalment Barcelona, així com informació de transport públic.

A més, quasi la meitat de les persones han estat dones (53,32%), front al 46,68% d’homes, amb edats compreses entre els 36 i els 65 anys (48,50%). El segon grup d’edat que majorment acudeix a informar-se al Punt són persones de més de 65 anys (30,60%) i el tercer els més joves de 16 a 35 anys (20,90%). La majoria acudeixen sols (73,93%) i la resta amb parella, en grups o en família, en menor mesura.

Què poden trobar les persones usuàries?

Al Punt d’Informació – Oficina de Turisme hi ha informació dels diferents edificis d’interès patrimonial, com el Museu Municipal Castell, El Celler, L’Ateneu i el seu entorn, L’Escardívol, Escoles Ribas, informació d’oci (restaurants, botigues... ) o d’esdeveniments culturals estiuencs. També disposen d’informació turística de Catalunya, adaptada als interessos dels visitants.

A més, fins al 24 de setembre, a l’equipament es podrà visitar l’exposició Joaquín Sorolla o la poesia de la llum, a càrrec del taller d’Anna Tamayo, amb pintures inspirades en l’obra de l’artista valencià, un dels màxims exponents del postimpressionisme a Espanya.

Durant el mes d’agost, el Punt d’Informació estarà obert de dilluns a divendres de 10 a 14 h, excepte la setmana del 8 al 12 d’agost que romandrà tancat.

 Per a més informació del municipi també podeu accedir a www.rubiidentitat.cat.