Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Prop de 200 propostes culturals i comercials conviden a viure el Nadal a Rubí Divendres 1 de desembre tindrà lloc l’encesa de l’enllumenat nadalenc des de la plaça Pere Aguilera i l’obertura de la pista de gel a la plaça de la Nova Estació https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Prop de 200 propostes culturals i comercials conviden a viure el Nadal a Rubí

Divendres 1 de desembre tindrà lloc l’encesa de l’enllumenat nadalenc des de la plaça Pere Aguilera i l’obertura de la pista de gel a la plaça de la Nova Estació

L’alcaldessa amb els regidors de Comerç i Cultura i el cartell de la campanya Rubí, on visc, con compro (foto: Localpres).
L’alcaldessa amb els regidors de Comerç i Cultura i el cartell de la campanya Rubí, on visc, con compro (foto: Localpres)

La tradicional encesa de l’enllumenat de Nadal des de la plaça de Pere Aguilera i l’obertura de la pista de gel a la plaça de la Nova Estació donaran aquest divendres el tret de sortida a les prop de 200 activitats que l’Ajuntament de Rubí, en col·laboració amb les entitats locals, han preparat per les festes de Nadal. “Ser una veritable Ciutat dels Infants també és oferir activitats de lleure a les famílies. Activitats de proximitat, que fomentin la cohesió social i l’aprenentatge dels nens i nenes. Enguany ho tornem a fer amb el convenciment que la infància ha de ser una de les grans protagonistes d’aquestes dates. Volem oferir activitats per a tota la família per aconseguir que els nostres veïns i veïnes es quedin a Rubí a gaudir del Nadal i també a fer les seves compres” explica l’alcaldessa Ana María Martínez. De fet, que l’encesa de l’enllumenat compti amb el Consell dels Infants i Joves de Rubí “és una manera de reconèixer la feina que fa aquest òrgan durant tot l’any per fer sentir la veu dels rubinencs i les rubinenques més joves” creu l’alcaldessa.

El programa de Nadal i Reis inclou propostes de tot tipus que ompliran la ciutat a partir d’aquest divendres fruit de la col·laboració dels diferents serveis de l’Ajuntament de Rubí i del teixit associatiu de la ciutat. “Les entitats són un pilar bàsic d’aquesta programació. Són les principals responsables de la pervivència de les nostres tradicions amb propostes que es repeteixen any rere any amb un gran èxit de públic. Penso en La marató de contes, el festival Nochebuena para todos, ningún niño sin Navidad o en Els Pastorets” ha exemplificat Martínez. 

La festa de l’encesa de llums tindrà lloc divendres a partir de les 17.30 h a la plaça de Pere Aguilera. L’espectacle Carilló de Nadal de la companyia La Tal donarà pas a l’acte de l’encesa a les 18.30 h. Aquest any, tota la il·luminació de Nadal és de led i com a novetat, el carrer de Cal Gerrer també tindrà decoració lumínica.  L’enllumenat estarà encès fins al 7 de gener, la majoria dels dies de 18 a 22 h, els divendres i dissabtes fins a les 23.30 h, i els dies 24, 25 i 31 de desembre i 5 de gener fins a les 3 h. Després de la posada en marxa dels llums, a plaça Catalunya a les 19 h, hi ha prevista una xocolatada popular i l'espectacle La gran tempesta amb la Cia. Efímer. Durant tota la tarda,  es veurà el Tió Gegant dels Comerciants i l'espectacle itinerant Les Nòmades.

Un Nadal de comerç local
La plaça de la Nova Estació tornarà a comptar a partir d’aquest divendres i fins al 7 de gener amb una pista de gel eficient energèticament, ja que l’electricitat necessària per mantenir-la provindrà de la xarxa municipal i, per tant, serà d’origen 100% renovable. Els rubinencs que ho desitgin podran gaudir de la instal·lació per un preu de 6 €, amb opció de descomptes del 50% per compres als comerços associats. L’activitat està organitzada per N-ICE Skating i l’Ajuntament de Rubí, i compta amb la col·laboració de Comerç Rubí. L’any passat, la pista va registrar prop de 9.000 patinadors.

El comerç també serà protagonista de la programació de Nadal amb activitats com la Fira de Nadal (5 – 24 de desembre a la plaça del Doctor Guardiet), la Fira de Reis (2-5 de gener a la plaça de Catalunya), el Tió gegant dels comerciants o el Trenet dels comerciants que enguany tindrà com a parada de referència la plaça del Doctor Guardiet/Maximí Fornés. Un any més es reedita la campanya de promoció del comerç local Rubí, on visc, on compro protagonitzada en aquesta ocasió pel Lluquet i el Rovelló de Els Pastorets del Casal Popular. Com ha explicat el regidor de Comerç, Rafael Güeto, “Nadal és la campanya més important de l’any pels comerciants locals” i la primera després de l’ampliació de l’illa de vianants que fa créixer l’eix de passeig entre la Fira de Nadal i la pista de gel amb la incorporació del carrer Maximí Fornés. “Pensant també en això, hem organitzat activitats de dinamització els dies 16, 23 i 30 als carrers Doctor Robert, Maximí Fornés i Pere Esmendia en horari comercial sota el títol Bosc Màgic” ha dit Güeto. També com a novetat, amb la revista La Ciutat d’aquest mes i juntament amb el programa de Nadal, es distribueix un directori de comerços en forma de mapa de Rubí amb tota la informació que cal per moure’s per la ciutat per fer les compres de Nadal: transport públic, pàrquings, fotolineres, parades de taxis ... Comerç Rubí tindrà tiquets de pàrquing per tots els comerços associats amb la intenció que els establiments puguin oferir  l’ús del pàrquing com un servei més a la seva clientela.

Esclat cultural
El Nadal també és un moment de gran riquesa cultural que compta amb la complicitat de les entitats rubinenques i els diferents equipaments municipals que cada any contribueixen a l’oferta cultural d'aquestes dates.  La Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler, l’Ateneu Municipal, l’Espai Jove Torre Bassas i el Centre Cívic del Pinar La Cruïlla han preparat propostes específica per aquesta època. “Voldria fer esment d’una activitat de les moltes que hi ha a la ciutat per aquestes dates: el pessebre vivent que organitza l’Hermandad Nuestra Señora del Rocío que tornarà al Museu Vallhonrat després de rebre l’any passat prop de 800 visites” ha destacat el regidor de Cultura, Moisés Rodriguez. De fet, aquest Nadal Rubí commemora 100 anys de tradició pessebrista documentada a la ciutat.

La campanya nadalenca arribarà al seu punt culminant la nit del 5 de gener amb l’arribada dels Reis Mags d’Orient a l’Escardívol i la tradicional cavalcada pels carrers de Rubí, que mantindrà el recorregut de l’any passat amb la incorporació de nous elements de decoració a les carrosses. Enguany, els caramels es llançaran de nou des de la primera i l’última carrossa amb l’objectiu de garantir la seguretat dels assistents. “Volem assegurar el màxim possible la seguretat de tothom, però com sempre, es repartiran 4 tones de caramels aptes per a celíacs”, ha explicat Rodríguez. L’arribada dels Reis anirà precedida per la instal·lació del campament del Mag Rubisenc al Castell entre el 2 i el 4 de gener. Com l’any passat, es repartiran tiquets d’accés per ordre d’arribada amb l’objectiu que les famílies puguin estalviar-se les cues.

Tota la programació de Nadal i Reis es pot consultar en primícia a l’App de l’Ajuntament de Rubí, disponible per a sistemes Android i iOS.