Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Prop de 10.300 alumnes cursaran educació obligatòria a Rubí el curs 2015-2016 L’alcaldessa ha participat aquest dimarts a l’acte inaugural del curs, que ha tingut lloc a Castellbisbal https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Prop de 10.300 alumnes cursaran educació obligatòria a Rubí el curs 2015-2016

L’alcaldessa ha participat aquest dimarts a l’acte inaugural del curs, que ha tingut lloc a Castellbisbal

L’alcaldessa, Ana María Martínez, a l’acte d’inauguració del curs a Castellbisbal (foto: Localpres).
L’alcaldessa, Ana María Martínez, a l’acte d’inauguració del curs a Castellbisbal (foto: Localpres)

El curs escolar 2015-2016 s’iniciarà el proper dilluns 14 de setembre per als alumnes de segon cicle d’educació infantil, educació primària, educació secundària obligatòria, batxillerat i cicles de grau mitjà de formació professional i d’arts plàstiques i disseny, així com per als joves que cursin la formació específica que permet accedir a aquests cicles. La resta d’ensenyaments començaran les classes com a molt tard el 21 de setembre.

Un total de 10.259 alumnes cursaran educació obligatòria a la ciutat. D’aquests, 7.295 faran estudis d’infantil i primària, 4.877 en escoles públiques i 2.418 en centres concertats. Els altres 2.964 seran alumnes de secundària obligatòria de 12 a 16 anys, dels quals 1.911 estudiaran en escoles públiques i 1.053 en centres concertats. Així, l’ESO registrarà prop de 500 alumnes més que al curs anterior.

Pel que fa als ensenyaments postobligatoris ─batxillerat i cicles de formació professional─, en aquests moments encara no existeixen dades definitives dels alumnes que els cursaran ja que la matrícula segueix oberta durant aquests dies.

De la seva banda, les escoles bressol municipals ─La Lluna, La Bruna i la Sol, Solet─ ofereixen 381 places de servei escolar ordinari, 127 per centre, que estan pràcticament completes.

Novetats del curs
El curs 2015-2016 presenta algunes novetats respecte a l’anterior ja que es produirà un reajustament de grups anunciat al juny pel Departament d’Ensenyament. Així, les escoles Teresa Altet i Ramon Llull perdran una línia de P3 cadascuna com a conseqüència de la contínua davallada de la natalitat en els darrers anys i, en canvi, l’Institut Torrent dels Alous guanyarà un grup de 1r d’ESO i un altre de Batxillerat.

També viurà novetats aquest any l’Escola del Bosc, que sumarà un mòdul per donar cabuda als alumnes que pugen de curs.

Pel que fa al calendari d’aquest curs, les vacances de Nadal es faran entre el 23 de desembre i el 7 de gener, mentre que les de Setmana Santa tindran lloc del 19 al 28 de març de 2016. Les escoles i instituts disposaran de tres dies de lliure disposició, a banda dels dos dies festius locals, que seran el 24 de març i el 29 de juny.

Les classes finalitzaran el 21 de juny a tots els centres.

Acte inaugural a Castellbisbal
El tret de sortida simbòlic al nou curs escolar s’ha donat aquest dimarts a l’auditori Els Costals de Castellbisbal, on ha tingut lloc el tradicional acte conjunt dels dos municipis. En el marc d’aquesta trobada, l’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, ha parlat de la importància que té l’educació per a un país. “La capacitat d’ocupar els esgraons més alts en l’escala de valors d’una societat globalitzada depèn primordialment de l’habilitat de cada país per mantenir, i sobretot per retenir, els millors recursos de talent. [...] L’educació és el major instrument d’inclusió social i igualtat de què disposem les societats modernes, el més eficaç mecanisme per promoure les oportunitats i la integració social. I els primers passos són els que es donen a les aules [...]”.L’alcaldessa també ha agraït la tasca que desenvolupen els professors: “Tots som conscients que un sistema educatiu, per ben concebut que estigui, no tindrà mai més valor que els professors i mestres que el formen. Conscients del vostre compromís i entrega, vull agrair l’esforç que feu cada dia per millorar i fer més amb menys”. Durant la seva intervenció, Ana María Martínez també ha reivindicat les necessitats de la ciutat en matèria educativa: dignificar el Centre d’Educació Especial de Ca n’Oriol i dotar-lo dels espais que requereix, així com la necessitat que els edificis de l’Escola del Bosc i de l’Institut Torrent dels Alous siguin una realitat. En aquest sentit, la primera edil ha apel·lat a la corresponsabilitat que tenen l’Ajuntament i la Generalitat de Catalunya, que és qui té la competència en aquest aspecte.

L’acte també ha comptat amb l’assistència del director dels Serveis Territorials al Vallès Occidental del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, Lluís Baulenas, que ha volgut fer un reconeixement als assistents a l’acte inaugural del nou curs escolar. “Gràcies a vosaltres, l’ensenyament de Rubí i Castellbisbal tira endavant [...]. Perquè teniu el compromís per la feina feta i per la que fareu, la implicació i un entusiasme que evidentment us fa dignes de la professió que esteu fent”.

La cita s’ha tancat amb la conferència Afegeix màgia a les teves classes, a càrrec del professor Albert Serrat.

Imatges relacionades

A l'inici de l'acte, dos alumnes de l'Escola de Música Miquel Blanch de Castellbisbal han interpretat la cançó Scientist, de Coldplay (foto: Localpres)
A l'inici de l'acte, dos alumnes de l'Escola de Música Miquel Blanch de Castellbisbal han interpretat la cançó Scientist, de Coldplay (foto: Localpres)
D'esquerra a dreta: Lluís Baulenas, Joan Playà ─alcalde de Castellbisbal─, Ana María Martínez i Isabel Méndez ─regidora d'Educació de Castellbisbal─ (foto: Localpres)
D'esquerra a dreta: Lluís Baulenas, Joan Playà ─alcalde de Castellbisbal─, Ana María Martínez i Isabel Méndez ─regidora d'Educació de Castellbisbal─ (foto: Localpres)