Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Prop de 1.400 infants participen a la ballada del Dia Internacional de la Dansa La Rambla del Ferrocarril s’ha omplert un any més de dansaires de 2n i 4t de primària de gairebé totes les escoles de Rubí https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Prop de 1.400 infants participen a la ballada del Dia Internacional de la Dansa

La Rambla del Ferrocarril s’ha omplert un any més de dansaires de 2n i 4t de primària de gairebé totes les escoles de Rubí

Els infants han interpretat el “Ball de Gitanes” (foto: Localpres).
Els infants han interpretat el “Ball de Gitanes” (foto: Localpres)

Al voltant de 1.380 alumnes de 2n i 4t de primària de Rubí han participat aquest divendres a la tradicional ballada de les escoles del Dia Internacional de la Dansa, que es commemora el 29 d’abril. L’acte, organitzat per l’Esbart Dansaire de Rubí amb la col·laboració de l’Ajuntament, ha aplegat un gran nombre de famílies a la Rambla del Ferrocarril.

La ballada ha comptat amb la implicació de nens i nenes de totes les escoles públiques de la ciutat, a excepció del Centre d’Educació Especial de Ca n’Oriol, així com dels centres concertats Montserrat, Balmes i Regina Carmeli. Els infants de 2n han interpretat les peces Els cascavells i Cançó de les mentides, mentre que els alumnes de 4t han ballat ball de bastons Els Rigodons i la Polca de Sant Esteve. Com a colofó de l’acte, tots plegats han dansat al ritme del Ball de Gitanes.

L’alcaldessa, Ana María Martínez, ha celebrat la consolidació d’una ballada que ja suma deu edicions: “Cada cop veiem aquesta Rambla més plena, cada cop hi ha més escoles que hi participen. Per als nens i nenes és una jornada important perquè també ho és la dansa dins les activitats escolars [...]. És una activitat que forma part d’aquesta línia prioritària, tant per les escoles com per a l’Ajuntament, en relació a mantenir la nostra tradició cultural”.

Anna Maria Sancho, coordinadora del programa Dansa a les escoles que desenvolupa l’Esbart Dansaire de Rubí, també ha reivindicat aquest acte: “És una manera que els pares i mares vegin la feina que fem i que comprovin que ballar no és només salut, sinó que també suposa un benestar personal i psicològic bàsic”.

Durant l’acte, s’ha fet lectura del missatge del Dia Internacional de la Dansa 2017, elaborat per l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya.

La commemoració continua
Aquest divendres a les 18 h, entitats i escoles de dansa s’han citat a la mateixa Rambla del Ferrocarril per seguir commemorant el Dia Internacional de la Dansa. L’Esbart Dansaire de Rubí i les escoles Adanubi, Vuit Temps i Dinàmic Crescendo oferiran actuacions de dansa tradicional, clàssica, jazz, hip-hop, contemporània i claqué, i també faran lectura del manifest de la jornada.

L’acte compta amb la col·laboració de l’Ajuntament.

Imatges relacionades

Ballada de les escoles (foto: Localpres)
Ballada de les escoles (foto: Localpres)
Ballada de les escoles (foto: Localpres)
Ballada de les escoles (foto: Localpres)