Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Prop d’un miler d’infants de totes les escoles de Rubí participen a la 4a Cantata escolar L’activitat musical, que s’ha celebrat aquest dijous al migdia a l’amfiteatre del Castell, ha aplegat un gran nombre de famílies dels nens i nenes participants https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Prop d’un miler d’infants de totes les escoles de Rubí participen a la 4a Cantata escolar

L’activitat musical, que s’ha celebrat aquest dijous al migdia a l’amfiteatre del Castell, ha aplegat un gran nombre de famílies dels nens i nenes participants

La Cantata ha generat, un cop més, una gran expectació (foto: Localpres).
La Cantata ha generat, un cop més, una gran expectació (foto: Localpres)

Un total de 985 alumnes de 4t de primària de totes les escoles públiques i concertades de la ciutat ─en el cas de l’Escola del Bosc ha estat infants de 3r, ja que aquest centre no disposa encara d’alumnes més grans─ han participat aquest dijous al matí a la 4a Cantata escolar, que ha tingut lloc a l’amfiteatre del Castell. Una gran quantitat de famílies han omplert les grades de l’auditori, on també s’han donat cita l’alcaldessa, Ana María Martínez, la regidora d’Educació, Marta García, i la directora dels Serveis Territorials d’Ensenyament, Carme Vigues.

Sota el títol d’Oh Europa!, la Cantata ha proposat un viatge per diferents països del continent. Així, els infants han interpretat set cançons originàries de França, Itàlia, Anglaterra, Rússia, Grècia, Suècia i Catalunya, amb l’acompanyament musical dels professors de l’Escola Municipal de Música Pere Burés. El repertori ha estat preparat pels mestres dels diferents centres participants, que també s’ha encarregat de narrar la història que ha servit com a fil conductor de l’acte.

L’alcaldessa, Ana María Martínez, ha expressat que és “tot un orgull” que la Cantata hagi comptat enguany amb la participació de totes les escoles de la ciutat. De la seva banda, la directora dels Serveis Territorials d’Ensenyament, Carme Vigues, ha agraït la feina dels mestres i s’ha mostrat convençuda que els infants “han après moltíssim” gràcies a aquesta activitat.

Quatre anys de tradició
La proposta d’organitzar una Cantata escolar va néixer dels professors de música de les escoles de Rubí i s’inspira en els moviments Cantània, un projecte d’òpera participativa per a alumnes de primària. Els nens i nenes dels diferents centres participants treballen a les aules un repertori musical que després interpreten en un gran concert conjunt. 

En la seva primera edició, el 2013, l’activitat va tenir com a fil conductor el conte En Pere i el pas de la Riera, que commemorava el 50è aniversari de la Rierada; el 2014, la història que va centrar l’actuació va ser La sardana se’n va de viatge; i el 2015, la Cantata va prendre com a inspiració la història En Jan va a l’escola.

Imatges relacionades

Cantata escolar (foto: Localpres)
Cantata escolar (foto: Localpres)
Cantata escolar (foto: Localpres)
Cantata escolar (foto: Localpres)
Cantata escolar (foto: Localpres)
Cantata escolar (foto: Localpres)
L'alcaldessa ha donat la benvinguda (foto: Localpres)
L'alcaldessa ha donat la benvinguda (foto: Localpres)