Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Prop d’un centenar de persones ja s’han inscrit a la 9a Travessa Rubí-Montserrat El Centre Excursionista de Rubí ha ampliat el recorregut en vistes a la sorpresa que està preparant de cara a l’any vinent, quan se celebrarà la 10a edició de la cursa https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Prop d’un centenar de persones ja s’han inscrit a la 9a Travessa Rubí-Montserrat

El Centre Excursionista de Rubí ha ampliat el recorregut en vistes a la sorpresa que està preparant de cara a l’any vinent, quan se celebrarà la 10a edició de la cursa

Regidors i membres del CER, durant la presentació de la Travessa (foto: Ajuntament de Rubí).
Regidors i membres del CER, durant la presentació de la Travessa (foto: Ajuntament de Rubí)

El diumenge 1 de març torna la Travessa Rubí-Montserrat, una cursa no competitiva organitzada pel Centre Excursionista de Rubí (CER) amb la col·laboració de l’Ajuntament de la ciutat i de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEC). En aquesta 9a edició de la prova, l’organització ha ampliat el recorregut fins als 46,4 km i ha millorat el dispositiu de seguretat.

La Travessa Rubí-Montserrat enllaça la nostra ciutat amb el cim de Sant Jeroni i es pot realitzar caminant o corrents. Les inscripcions ja estan obertes ─fins ara prop d’un centenar de persones ja s’hi ha apuntat─ i es poden fer a través de la pàgina web www.inscripcions.cat fins al 27 de febrer. A partir d’aquesta data es tancaran per qüestions de logística, ja que s’han de preveure els avituallaments: al llarg del recorregut n’hi ha quatre de grans ─a Ullastrell, a Coll d’Olesa, a l’aeri de Montserrat i al monestir─, a banda dels 14 controls de pas ─abastits d’aigua i d’alguna barreta energètica─. “Normalment s’acaben apuntant unes 300 persones, tot i que aquest any hem ampliat les inscripcions fins a les 400. A veure si la gent s’anima i gaudeix amb nosaltres d’aquesta activitat”, ha explicat Maite Manonelles Guevara, membre de la junta del Centre Excursionista de Rubí. “Ara portem un ritme bastant bo, perquè ja hi ha prop d’un centenar de persones inscrites. A falta d’un mes, creiem que aquesta xifra anirà augmentant. Penseu que la gent es fixa molt en la predicció meteorològica a l’hora d’apuntar-se a aquest tipus d’activitat”, segons ha comentat un altre dels membres de la junta, Ramon Puig Gairí.

Per la seva banda, el regidor d’Esports, Juan López Núñez, ha felicitat l’entitat per l’organització d’aquesta nova edició de la cursa i també ha fet una crida a la participació de la ciutadania: “Des de l’Ajuntament demanem la implicació i col·laboració de la gent en aquesta activitat, tenint en compte que aquesta travessa és de les més boniques que es poden gaudir a la ciutat”. López Núñez, que ha estat acompanyat de la regidora responsable del Pla de Promoció de l’Esport Femení, Marta Oliva Garcia, també ha posat en valor la feina que realitzen els prop de cent voluntaris que participen en aquesta prova, així com el personal de la Policia Local, de Protecció Civil i dels serveis mèdics.

Novetats d’aquesta 9a edició
Precisament, enguany s’ha millorat el dispositiu de seguretat de la Travessa, una cursa que compta amb un pla d’autoprotecció homologat. El marcatge, com en anys anteriors, serà automàtic i s’enviarà de forma immediata a la central de dades, ubicada a Montserrat. Aquest any, la tramesa d’informació es realitzarà a través d’una aplicació mòbil, que garantirà a l’organització saber en tot moment si hi ha hagut algun abandonament, si algú s’ha perdut o si ha patit un contratemps. “El més important és la seguretat”, ha assegurat Manonelles Guevara. “D’aquesta manera, els i les participants gaudeixen més de la cursa”.

L’ampliació de la distància de la Travessa és una altra de les novetats d’aquesta 9a edició. El circuit passa dels 41,2 km dels anys anteriors als 46,4 km actuals, fet que comportarà dues modificacions en el recorregut. D’una banda, a l’hora de passar per Ullastrell, els i les participants hauran de girar a l’esquerra per evitar el tram d’obres del Quart Cinturó fins a Can Bogunyà. I, de l’altra, quan arribin a Coll de Bram, en comptes de baixar cap a Sant Salvador de les Espases caldrà dirigir-se cap al Coll de les Bruixes i baixar posteriorment cap a l’aeri de Montserrat. “Ja estem treballant en una sorpresa de cara a l’any vinent, quan celebrarem els 10 anys de la Travessa. Per això aquesta edició hem ampliat el recorregut”, ha confessat Maite Manonelles.

Ruta fins a Montserrat
Les persones que realitzin la travessa caminant sortiran diumenge 1 de març a les 6 h del matí des de la plaça del Doctor Guardiet. En canvi, les que la facin corrents ho faran dues hores més tard, a les 8 h. El recorregut, de 46 quilòmetres i 4.200 metres de desnivell acumulat (positiu i negatiu), passa per camins i corriols de muntanya, evitant al màxim els trams asfaltats. L’itinerari està senyalitzat aprofitant diferents marques d’altres marxes, tot i que durant el recorregut hi haurà senyals específics de la Travessa RM. És recomanable descarregar i imprimir el llibre de ruta i/o el track GPS (wikiloc) amb l’objectiu de seguir correctament el camí establert.

Els i les participants tenen l’opció de finalitzar la travessa al monestir de Montserrat. Per motius de seguretat no es podrà passar d’aquest control en direcció a Sant Jeroni si s'arriba a aquest punt més tard de les 15 h.