Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Professorat, educadors i membres d’entitats podran formar-se gratuïtament en educació en drets humans L’Ajuntament i el Centre de Recursos Pedagògics del Vallès Occidental III organitzen conjuntament un curs de 20 hores entre els mesos de gener i maig https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Professorat, educadors i membres d’entitats podran formar-se gratuïtament en educació en drets humans

L’Ajuntament i el Centre de Recursos Pedagògics del Vallès Occidental III organitzen conjuntament un curs de 20 hores entre els mesos de gener i maig

El curs dona eines per introduir la formació en drets humans a centres educatius i entitats (foto: Localpres).
El curs dona eines per introduir la formació en drets humans a centres educatius i entitats (foto: Localpres)

L’Ajuntament de Rubí i el Centre de Recursos Pedagògics del Vallès Occidental III organitzen conjuntament el curs Educació en drets humans per a ciutats defensores, adreçat a educadors/es formals ─professorat de primària i secundària─ i no formals ─educadors/es socials, monitors/es de lleure i membres d’entitats que treballin amb infants o joves─. La formació té com a objectiu donar eines a les persones assistents per actuar com a agents de canvi a centres educatius i entitats.

L’educació en drets humans és un aprenentatge que fa servir metodologies participatives i vivencials. A banda del coneixement sobre els drets humans, busca el desenvolupament d’habilitats i actituds que promoguin una veritable cultura dels drets humans. Es tracta d’una educació transversal ja que es pot aplicar a qualsevol assignatura o matèria, treball per projectes, treballs de recerca, servei comunitari o metodologia d’aprenentatge i servei, així com en l’àmbit de l’educació no formal.

La formació Educació en drets humans per a ciutats defensores s’impartirà entre els mesos de gener i maig al local del Centre de Recursos Pedagògics del Vallès Occidental III, al carrer Numància, 11. Constarà de 20 hores, de les quals 15 seran presencials i altres cinc consistiran en la lectura del material del curs i la posada en pràctica d’una activitat amb un grup d’infants o joves. Les sis sessions programades tindran lloc en dilluns de 17 a 19.30 h.

Les persones que assisteixin al curs rebran el manual d’educació en drets humans per a infants Petit compass, editat pel Consell d’Europa. A més, disposaran d’una comunitat virtual d’aprenentatge per compartir i fer assessorament en la implementació pràctica de les activitats d’educació en drets humans als centres educatius i entitats. Al final de la formació, obtindran un certificat que, en el cas del professorat, serà reconegut dins el Pla de Formació Permanent del Departament d’Ensenyament.

Educació en drets humans per a ciutats defensores és una formació gratuïta. Les persones interessades a assistir-hi hauran de formalitzar la inscripció del 9 al 19 de gener al portal XTEC. En cas dels educadors no formals, també es podran apuntar al curs adreçant-se directament al Centre de Recursos Pedagògics del Vallès Occidental III, a través del correu electrònic o del telèfon 93 588 20 71. En cas de superar les places previstes, les sol·licituds es resoldran per ordre d’inscripció.