Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Primera reunió tècnica per a la construcció de l’Escola del Bosc L’alcaldessa, Ana María Martínez, s’ha trobat aquest dilluns amb el director dels Serveis Territorials del Vallès Occidental, Jesús Viñas https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Primera reunió tècnica per a la construcció de l’Escola del Bosc

L’alcaldessa, Ana María Martínez, s’ha trobat aquest dilluns amb el director dels Serveis Territorials del Vallès Occidental, Jesús Viñas

Viñas, Martínez i García a la sala de plens (foto: Ajuntament de Rubí).
Viñas, Martínez i García a la sala de plens (foto: Ajuntament de Rubí)

Les obres de l’Escola del Bosc podrien començar en els pròxims tres anys. Així es desprèn de la reunió tècnica que ha mantingut aquest dilluns l’alcaldessa, Ana María Martínez, amb el director dels Serveis Territorials del Vallès Occidental, Jesús Viñas. El màxim responsable d’Ensenyament a la comarca ha confirmat allò que l’alcaldessa va avançar en roda de premsa el passat divendres: l’Escola del Bosc és un dels centres educatius que el govern de la Generalitat de Catalunya té previst edificar en els pròxims tres anys, abans que acabi l’actual legislatura. Viñas ha fet valer el compromís adquirit pel conseller Josep Bargalló durant la visita a l’INS Torrent dels Alous i ha recalcat que no només hi ha un acord entre les dues administracions sinó que ja s’ha començat a treballar per fer-lo realitat. L’alcaldessa ha agraït la feina feta conjuntament “des de l’arribada del conseller Bargalló moment en el qual vam veure un canvi d’actitud que ha fet possible tornar a incloure l’Escola del Bosc en la planificació i és de justícia dir-ho”. Per la seva banda, Viñas  ha exposat que “el fet que l’Ajuntament de Rubí estigui disposat a avançar el cost de les obres farà possible que l’Escola del Bosc tingui edifici més ràpidament i es pugui construir un cop hi hagi signat l’acord de govern, no caldrà esperar a tenir disponibilitat pressupostària”.

El director dels Serveis Territorials del Vallès Occidental també ha vinculat la necessitat de l’edifici de l’Escola del Bosc al fet que l’escola Teresa Altet sigui un institut-escola a partir del curs 2019-2020 i el seu alumnat pugui cursar tota l’etapa d’educació obligatòria en el mateix centre. “Si prenem en consideració de manera global les necessitats educatives de Rubí i tenint en compte el canvi de model del Teresa Altet, és imprescindible la construcció de l’edifici de l’Escola del Bosc”, ha conclòs.

L’Escola del Bosc té instal·lacions provisionals en barracons des de fa quasi 10 anys. L’acumulació de cursos ha fet que els mòduls i l’espai que els envolta mostrin signes de degradació importants. A més, la mateixa rigidesa d’aquest tipus de construcció ha impedit a l’escola disposar de tots els espais polivalents que necessitaria i es troba actualment dividit en dos blocs. El consistori reclama la construcció de l’edifici des de 2006 quan ja es van cedir a l’administració catalana els terrenys del carrer Mallorca on s’ha d’aixecar l’edifici.

A finals del mes d’abril, la Generalitat de Catalunya va aprovar inicialment l'encàrrec de 27 construccions escolars per un valor de 104,7 milions d'euros entre les quals no hi havia la construcció de l’Escola del Bosc, però Viñas ha explicat que l’executiu té pendent de construir prop d’un centenar de centre d’educatius, inclosa l’Escola del Bosc.

A la reunió d’aquest dilluns, també hi ha assistit la tinenta d’alcaldia de Serveis a les Persones, Marta García, i el regidor d’educació, Sergi García, entre d’altres.