Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Pla contra els robatoris a comerços de Rubí La coordinació entre la Policia Local i els Mossos d’Esquadra permet la detenció de set persones i una reducció dels fets delictius https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Pla contra els robatoris a comerços de Rubí

La coordinació entre la Policia Local i els Mossos d’Esquadra permet la detenció de set persones i una reducció dels fets delictius

Representants de la Policia Local i els Mossos en una imatge d’arxiu   (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres).
Representants de la Policia Local i els Mossos en una imatge d’arxiu (foto: Ajuntament de Rubí - Localpres)

La Policia Local de Rubí i els Mossos d’Esquadra han executat un pla específic per combatre els robatoris amb força a comerços de Rubí durant els mesos d’agost i setembre. Els dos cossos de seguretat han coordinat recursos i accions preventives i d’investigació que han permès resoldre gairebé la meitat dels fets denunciats. La darrera setmana del pla s’ha fet evident una reducció dràstica dels fets delictius.

En els darrers dos mesos, s’han denunciat 18 robatoris consumats amb força a l’interior d’establiments comercials de la ciutat. La coordinació dels dos cossos de seguretat ha permès la detenció de set persones, de les quals quatre ja han ingressat a presó preventiva. Les persones detingudes formen part d’un grup no ordenat ni estructurat que, actuant de manera anàrquica, acumula més de cent detencions per tota mena de delictes, sobretot robatoris.

La Policia Local de Rubí i els Mossos d’Esquadra continuaran coordinant les accions i els dispositius per mantenir aquesta línia de treball.

Baixa la criminalitat a Rubí

La criminalitat convencional ha baixat a Rubí en un 8,1%. Els robatoris amb força a domicilis s'han reduït en un 53, 2% i el total d'infraccions penals a la ciutat ha baixat més d'un 6%. Així es desprèn del Balanç de Criminalitat de 2023 del Ministeri de l'Interior que compara les dades de criminalitat entre gener i juny d'aquest any i les de l'any passat.

Els indicadors de seguretat del govern espanyol, que es fan públics cada trimestre, inclouen dades de la Policia Nacional, la Guàrdia Civil, les policies autonòmiques i els cossos de seguretat locals.

 

Objectius de Desenvolupament sostenible