Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Petits i grans gaudeixen de les activitats de cloenda del Festival de Fotografia La Nuu La primera edició d’aquesta mostra, organitzada per l’Ajuntament i dirigida per Carles Mercader, s’ha tancat aquest dissabte amb un bon balanç de participació https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Petits i grans gaudeixen de les activitats de cloenda del Festival de Fotografia La Nuu

La primera edició d’aquesta mostra, organitzada per l’Ajuntament i dirigida per Carles Mercader, s’ha tancat aquest dissabte amb un bon balanç de participació

El Grup Fotogràfic El Gra ha ofert a les famílies tallers de quimigrames (foto: Localpres).
El Grup Fotogràfic El Gra ha ofert a les famílies tallers de quimigrames (foto: Localpres)

La primera edició del Festival de Fotografia La Nuu, organitzat per l’Ajuntament de Rubí i dirigit per Carles Mercader, ha finalitzat aquest dissabte amb una festa familiar a la plaça del Doctor Guardiet. Durant bona part del matí, petits i grans han pogut gaudir en aquest espai de diversos tallers i demostracions gratuïts al voltant de la fotografia artesanal i dels seus principis bàsics.

L’activitat que ha gaudit de més èxit ha estat la demostració de fotografia minutera a càrrec del grup Tiempo y luz Aquesta proposta ha permès als assistents descobrir com es prenien imatges a les acaballes del segle XIX i principis del segle XX, tot utilitzant càmeres que requerien llargs períodes d’exposició.

Les famílies rubinenques també han pogut gaudir aquest dissabte d’un taller de quimigrames a càrrec del Grup Fotogràfic El Gra, d’una demostració de càmeres pinhole o estenopeiques organitzada per l’associació Espai Nag, i d’una càmera gegant proporcionada pel grup El color de les vocals.

El director del festival, Carles Mercader, ha destacat “la gran participació de la gent a les activitats programades en el marc de La Nuu, tant a la conferència que es va dur a terme al Castell, on l’auditori estava molt ple, com a les activitats d’aquest dissabte, on pares i nens han pogut gaudir de diversos tallers”. Mercader ha destacat especialment la demostració de les fotografies al minut: “La gent s’ha pogut veure transportada a una altra època i s’ha pogut endur a casa una fotografia de forma gratuïta”.

Una primera edició d’èxit
Durant tot un mes, el Festival de Fotografia La Nuu ha portat la fotografia d’autor a diversos espais públics de la ciutat. Les obres de sis fotògrafs de prestigi internacional ─David Jiménez, Ricky Dávila, Juan Diego Valera, Laura Silleras, Zaloa Fuertes i Tiago Da Cruz─ s’han pogut veure reproduïdes en lones de gran format, penjades de les façanes de l’Antiga Estació, la plaça Anselm Clavé, la plaça del Doctor Guardiet, l’Escardívol, El Bullidor i Pich i Aguilera. Així, s’ha configurat un gran circuit artístic a l’aire lliure que tenia per objectiu sorprendre els vianants i despertar-los la curiositat.

Per completar aquesta mostra, l’organització del festival també va programar una conferència i un workshop a càrrec del prestigiós fotògraf Alberto García-Alix. Finalment, però, l’artista no va poder viatjar a Rubí per problemes de salut i la xerrada va ser impartida pel seu col·laborador Nicolás Combarro. L’auditori del Museu Municipal Castell (MMUC) es va omplir per escoltar la intervenció del fotògraf, que va fer un recorregut per l’obra de García-Alix i va presentar l’audiovisual De donde no se vuelve, produït pel Museu Reina Sofía amb motiu de l’exposició del mateix títol.

Per al regidor de Cultura, Moisés Rodríguez, aquesta primera experiència del Festival de Fotografia La Nuu ha estat un principi prometedor: “Rubí sempre ha estat un referent en el món de la fotografia gràcies a l’empremta d’artistes de primera línia com l’Ignasi Marroyo o el Josep Maria Roset. Amb aquest festival, crec que hem aconseguit posar en valor aquesta tradició i dur-la un pas més enllà. La Nuu ha portat la fotografia d’autor al carrer, a l’abast de tothom, facilitant d’aquesta manera l’accés de la ciutadania a l’art”. El responsable municipal confia que la proposta arreli i que ben aviat sigui un nou tret d’identitat de la ciutat, “de manera que Rubí sigui reconeguda arreu com una ciutat vinculada a la fotografia i orgullosa de ser-ho”. 

Imatges relacionades

Alguns dels treballs realitzats pels infants (foto: Localpres)
Alguns dels treballs realitzats pels infants (foto: Localpres)
Les activitats s'han fet a la plaça del Doctor Guardiet (foto: Localpres)
Les activitats s'han fet a la plaça del Doctor Guardiet (foto: Localpres)
Les activitats han permès conèixer els procediments de la fotografia artesanal (foto: Localpres)
Les activitats han permès conèixer els procediments de la fotografia artesanal (foto: Localpres)