Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Petits i grans es posen a prova al 7è Dictat Solidari L’activitat organitzada pel Servei Local de Català, el Pla Educatiu d’Entorn i Ràdio Rubí ha implicat els centres educatius i la ciutadania en general https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Petits i grans es posen a prova al 7è Dictat Solidari

L’activitat organitzada pel Servei Local de Català, el Pla Educatiu d’Entorn i Ràdio Rubí ha implicat els centres educatius i la ciutadania en general

Les persones participants, al Rubí Forma (foto: Ajuntament de Rubí – Lali Álvarez).
Les persones participants, al Rubí Forma (foto: Ajuntament de Rubí – Lali Álvarez)

Una cinquantena de persones s’han aplegat aquest dilluns a l’edifici Rubí Forma per participar a la 7a edició del Dictat Solidari, organitzat pel Servei Local de Català, el Pla Educatiu d’Entorn i Ràdio Rubí amb el suport de l’Ajuntament. L’activitat commemorava el centenari de la Colla de Sabadell, un grup de joves artistes i intel·lectuals entre els quals figuraven Joan Oliver (Pere Quart) i Francesc Trabal.

L’actor Pep Ferrer, molt conegut per les seves intervencions televisives, ha estat l’encarregat de dictar la introducció d’un text humorístic de Trabal, que prèviament havia llegit de manera íntegra per ambientar les persones assistents. Com sempre, el Dictat s’ha corregit amb l’acompanyament del Servei Local de Català, que ha assenyalat aquelles paraules i aspectes que poguessin presentar més dificultat.

L’activitat també ha comptat amb la participació de Clara Soley, assessora LIC del Pla Educatiu d’Entorn i membre del Col·lectiu Pere Quart, qui ha repassat algunes dades d’interès sobre aquest escriptor.

Coincidint amb el dictat, l’organització ha convidat els participants a portar aliments de llarga durada, que es repartiran entre els beneficiaris de les entitats solidàries Càritas, Creu Roja, ASAV, Frater-Nadal i Rubí Solidari. En total s'han recollit 105 quilos de productes.

El Dictat a les escoles
Al matí, les escoles han pogut seguir el Dictat Solidari a través de Ràdio Rubí. L’emissora municipal ha posat veu a dos poemes de Joan Oliver obviant algunes de les seves paraules. L’alumnat ha hagut d’escriure aquests textos amb la major correcció possible, alhora que intentava esbrinar els mots silenciats. Les escoles Vint-i-cinc de Setembre, Pau Casals i Montessori, i l’Institut La Serreta han estat els centres que han trucat en directe Ràdio Rubí per proposar les paraules omeses. Entre l’alumnat encertant, s’han sortejat uns àlbums il·lustrats.