Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Pessebristes d’arreu de Catalunya i Balears es donen cita a Rubí La ciutat ha acollit la 47a Trobada de Pessebristes coincidint amb el centenari del primer concurs d’aquesta temàtica celebrat a Rubí https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Pessebristes d’arreu de Catalunya i Balears es donen cita a Rubí

La ciutat ha acollit la 47a Trobada de Pessebristes coincidint amb el centenari del primer concurs d’aquesta temàtica celebrat a Rubí

L’alcaldessa i el regidor de Cultura han visitat el gran pessebre instal·lat al pavelló del col·legi Regina Carmeli (foto: Localpres).
L’alcaldessa i el regidor de Cultura han visitat el gran pessebre instal·lat al pavelló del col·legi Regina Carmeli (foto: Localpres)

Rubí s’ha convertit aquest diumenge en l’epicentre de la tradició pessebrista. Coincidint amb el centenari del primer concurs local d’aquesta temàtica, la ciutat ha estat la seu de la 47a Trobada de Pessebristes de Catalunya i Balears, que ha reunit artistes vinguts de més de 35 municipis.

L’Associació de Pessebristes de Rubí ha exercit d’amfitriona de la jornada, organitzada per la Federació Catalana de Pessebristes. La trobada s’ha iniciat amb una visita a l’exposició Procés de creació de Nadal. Commemoració dels 100 anys de pessebres a Rubí, que obrirà les seves portes el proper 19 d’octubre a l’Espai Expositiu Aula Cultural. A continuació, els participants s’han desplaçat fins al Celler, on han estat rebuts pel regidor de Cultura, Moisés Rodríguez, i han pogut admirar l’exposició Figures i pessebres a Rubí. Cent anys de pessebres a Rubí, que aplega figures i diorames realitzats per l’entitat local.

Una cercavila de l’Esbart Dansaire de Rubí i la Colla de Geganters de Rubí ha conduït els assistents fins a l’església de Sant Pere, on s’ha oficiat una missa en honor a Sant Francesc Assís. Després d’una visita al Museu Etnogràfic Vallhonrat, la trobada s’ha traslladat al pavelló del col·legi Regina Carmeli, que acollia el gran pessebre construït per a l’ocasió. En aquest espai, els artistes han compartit un dinar de germanor i s’han lliurat els records de la trobada entre les persones participants.

L’alcaldessa, Ana María Martínez, ha aprofitat el moment per agrair tot l’esforç abocat per l’Associació de Pessebristes de Rubí en l’organització d’aquesta trobada. “Ens sentim orgullosos d’haver acollit aquest esdeveniment a la ciutat. Demostra que la tradició dels pessebres està molt arrelada a Rubí i que la nostra entitat ha treballat fort per garantir el relleu generacional”, ha declarat la màxima responsable municipal.

La jornada ha finalitzat amb la representació simbòlica del relleu de Rubí a Manresa com a ciutat organitzadora de la propera trobada de pessebristes.

Exposicions
L’exposició Procés de creació de Nadal. Commemoració dels 100 anys de pessebres a Rubí es podrà visitar a l’Espai Expositiu Aula Cultural del 19 d’octubre al 4 de novembre, mentre que la mostra Figures i pessebres a Rubí. Cent anys de pessebres a Rubí serà al Celler fins al 5 de novembre. També cal recordar que la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler se suma al centenari d’aquesta tradició dedicant el proper mes a l’Associació de Pessebristes de Rubí. L’any finalitzarà amb la tradicional exposició de Diorames de Nadal, que es podrà veure a l’Espai Expositiu Aula Cultural entre el 17 de desembre i el 14 de gener.