Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Parcs i Jardins i la Brigada Municipal han dut a terme una seixantena d’accions de manteniment Entre maig i les dues primeres setmanes de juny s’han desbrossat i reparat voreres així com s’han restaurat diversos bancs públics amb la participació de persones contractades a través de plans d’ocupació https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Parcs i Jardins i la Brigada Municipal han dut a terme una seixantena d’accions de manteniment

Entre maig i les dues primeres setmanes de juny s’han desbrossat i reparat voreres així com s’han restaurat diversos bancs públics amb la participació de persones contractades a través de plans d’ocupació

Instal·lació tanca a Doctor Guardiet (Foto: Ajuntament/Localpres).
Instal·lació tanca a Doctor Guardiet (Foto: Ajuntament/Localpres)

La Brigada Municipal i el servei de Parcs i Jardins han realitzat diverses tasques de manteniment a diferents punts de la ciutat coincidint amb els darrers dies de confinament. Aquestes tasques han comptat amb el reforç de 43 persones contractades a través de diversos plans d’ocupació.

En les darreres setmanes, s'han realitzat:

  • Reparació de 24 voreres
  • Desbrossament de 31 voreres
  • Restaurar, pintar i reparar, 4 bancs públics de la ciutat
  • Col·locació d’una tanca al voltant de la zona enjardinada de la plaça del Doctor Guardiet.
  • Tasques de manteniment al Mercat Municipal de manera estable

Aquestes tasques es continuen desenvolupant aquests dies a la resta del municipi.

Aquest equip de treball també ha dut a terme actuacions de millora als centres educatius.

Plans Ocupació

L’Ajuntament de Rubí ha contractat 43 persones per fer diverses tasques a l’administració a través del pla d’ocupació Treball i Formació, en col·laboració amb el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC). Les contractacions, que oscil·len entre els 6 mesos i l’any de durada amb una jornada del 100%, ofereixen experiència laboral i, alhora, eviten que les persones contractades esdevinguin aturats de llarga durada. Les persones contractades van començar a treballar a diferents serveis del consistori el 31 de desembre de 2019. Els contractes corresponen a diferents feines: agents cívic/ques, administratius/ves, oficials de 1a i 2a de paletes i jardiners; oficials de 2a de fusteria, serralleria i pintura i peons de fusteria, serralleria, pintura, jardineria i construcció.

Els treballadors i treballadores contractats responen a diferents perfils: homes i dones preferentment de més de 45 anys que no reben cap prestació (16 tenen un contracte de 6 mesos i 8 més d’un any de durada); persones beneficiàries de la renda garantida de ciutadania (8 amb un contacte de 6 mesos i 2 amb un contracte d’un any); i 7 dones aturades, totes elles amb contractes d’un any. Per aquesta edició del programa Treball i Formació, el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya ha atorgat a l’Ajuntament de Rubí una subvenció per un import de 630.919,68 euros que es complementa amb una aportació municipal de 164.536,73 euros.