Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Obertes les inscripcions per participar en una nova edició del programa Joves per l’Ocupació Aquesta iniciativa, que desenvolupa l’Ajuntament de Rubí gràcies a una subvenció del Servei d’Ocupació de Catalunya, s’adreça a joves aturats de 16 a 25 anys https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Obertes les inscripcions per participar en una nova edició del programa Joves per l’Ocupació

Aquesta iniciativa, que desenvolupa l’Ajuntament de Rubí gràcies a una subvenció del Servei d’Ocupació de Catalunya, s’adreça a joves aturats de 16 a 25 anys

El restaurant Cal Canalla va ser un dels participants a la passada edició de Joves per l’Ocupació (foto: Localpres).
El restaurant Cal Canalla va ser un dels participants a la passada edició de Joves per l’Ocupació (foto: Localpres)

Les persones interessades a participar a la nova edició del programa Joves per l’Ocupació (JPO) ja es poden inscriure a l’Oficina d’Informació i Orientació del Servei d’Impuls a l’Ocupació (SIO) de l’Ajuntament de Rubí, situada a l’edifici Rubí+D. El consistori ha decidit apostar una vegada més per aquesta iniciativa de suport a l’experiència pràctica adreçada a joves aturats d’entre 16 i 25 anys ─i menors de 30 anys en cas de persones amb una discapacitat igual o superior al 33%─ que no disposen del graduat en ESO o que, malgrat l’han obtingut, no han continuat amb els estudis postobligatoris.

El programa Joves per l’Ocupació, subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) amb 273.480 euros, combina accions d’orientació, tutorització i seguiment individualitzat, formació i adquisició d’experiència professional en empreses, per tal d’afavorir la inserció laboral dels participants i especialment el seu retorn al sistema educatiu. L’objectiu és que els joves millorin la seva qualificació i que, d’aquesta manera, puguin accedir amb més facilitat a feines de qualitat.

En aquesta nova edició del programa, que tindrà una durada de 15 mesos, s’oferirà formació d’ofici de les següents especialitats: Operacions bàsiques de restaurant i bar, Operacions auxiliars de muntatge de xarxes elèctriques, Operacions bàsiques de cuina, Auxiliar administratiu amb atenció al client, Operacions auxiliars de magatzem en indústries i laboratoris químics, i Activitats auxiliars de magatzem, reposador i atenció al client.

Durant la primavera del 2016, els joves participants rebran una orientació acadèmica intensiva en funció del projecte professional de cadascun d’ells. Als que no hagin aprovat l’ESO se’ls pagaran les despeses de matriculació i als que ja la tinguin se’ls acompanyarà cap a l’opció que escullin ─formació professional, certificats de professionalitat, proves d’accés, etc.─.

Les empreses interessades a formar part del projecte podran contractar joves preparats en les especialitats mencionades i rebran, per fer-ho, una subvenció equivalent al salari mínim interprofessional durant un màxim de sis mesos.

Un programa d’èxit
El regidor de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local, Rafael Güeto, ha animat els joves aturats rubinencs a participar al programa Joves per l’Ocupació: “S’ha demostrat a les anteriors edicions que aquesta és una iniciativa que ofereix molt bons resultats, amb percentatges d’inserció laboral que superen el 70%”. El responsable municipal també ha recordat que el programa beneficia “un dels col·lectius que per a nosaltres és prioritari pel que fa a les polítiques de foment de l’ocupació i que, a més, ens interessa que retorni al sistema educatiu. La formació és primordial perquè aquests joves puguin accedir a més i millors feines”.

Es poden beneficiar del programa Joves per l’Ocupació joves aturats de Rubí i Castellbisbal en virtut d’un conveni de col·laboració entre els dos municipis. Per poder-hi participar, hauran d’estar inscrits necessàriament al Registre d’Informació de Garantia Juvenil. Si no ho estan, poden adreçar-se al punt d’informació i assessorament ubicat a l’edifici Rubí+D, on se’ls ajudarà a inscriure’s al sistema i a determinar el seu objectiu laboral o formatiu.

Al llarg del mes de gener, es faran sessions informatives i entrevistes de selecció als joves interessats.