Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Obertes les inscripcions per participar al Concurs de comparses de Carnaval Els grups participants desfilaran a la gran rua de Carnaval del 6 de febrer i optaran a tres premis de 700 €, 400 € i 200 € https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Obertes les inscripcions per participar al Concurs de comparses de Carnaval

Els grups participants desfilaran a la gran rua de Carnaval del 6 de febrer i optaran a tres premis de 700 €, 400 € i 200 €

Calçotònics, la comparsa guanyadora del concurs del 2015 (foto: Localpres).
Calçotònics, la comparsa guanyadora del concurs del 2015 (foto: Localpres)

L’Ajuntament de Rubí ha obert el període per inscriure’s al Concurs de comparses de Carnaval 2016, que se celebrarà el proper 6 de febrer en el marc de la gran rua. Els grups que competeixin al certamen optaran a tres premis de 700 €, 400 € i 200 € respectivament.

Pot participar al concurs qualsevol col·lectiu format per un mínim de cinc persones. Per fer-ho, només cal que s’inscrigui fins al 2 de febrer a qualsevol de les Oficines d’Atenció a la Ciutadania (OAC). Durant la desfilada, la comparsa haurà de complir tot un seguit de normes recollides a les bases del concurs ─que ja es poden consultar al web municipal─ com ara portar un rètol amb el seu nom, efectuar coreografies o figures en moviment o no utilitzar cap tipus de pirotècnia. Pel que fa als vehicles, la seva utilització està permesa sempre i quan no superin els vuit metres de llargada i, en el cas dels cotxes, tinguin la documentació i l’assegurança al dia.

El jurat del concurs, format per diverses persones vinculades al món de la cultura, puntuarà les comparses segons els següents criteris: el conjunt del col·lectiu, la creativitat del vestuari, el suport d’elements com vehicles o carrosses, i l’ambient musical.

Pel que fa als grups que vulguin desfilar a la rua però sense prendre part en el concurs, només caldrà que ho comuniquin prèviament a l’organització.

Rua infantil
El diumenge 7 de febrer, en horari matinal, tindrà lloc la tradicional rua infantil. Per participar-hi, cal inscriure’s prèviament fins al 2 de febrer a qualsevol de les OAC.

El Carnaval se celebrarà enguany entre el 4 i el 10 de febrer.