Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Obertes les inscripcions per participar al Concurs de comparses de Carnaval Els grups, d’un mínim de cinc persones, desfilaran a la rua del dissabte 14 de febrer https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Obertes les inscripcions per participar al Concurs de comparses de Carnaval

Els grups, d’un mínim de cinc persones, desfilaran a la rua del dissabte 14 de febrer

La rua de Carnaval del 2013 (foto: Lídia Larrosa).
La rua de Carnaval del 2013 (foto: Lídia Larrosa)

L’Ajuntament de Rubí ha obert el període per inscriure’s al Concurs de comparses de Carnaval 2015, que se celebrarà el proper 14 de febrer, coincidint amb la rua. Els grups que competeixin al certamen optaran a tres premis de 700 €, 400 € i 200 € respectivament.

Pot participar al concurs qualsevol col·lectiu format per un mínim de cinc persones. Per fer-ho, només cal que s’inscrigui fins al 4 de febrer en alguna de les Oficines d’Atenció al Ciutadà (OAC).

Durant la desfilada, la comparsa haurà de complir tot un seguit de normes recollides a les bases del concurs, com ara portar un rètol amb el seu nom, efectuar coreografies o figures en moviment o no utilitzar cap tipus de pirotècnia. Pel que fa als vehicles, la seva utilització està permesa sempre i quan no superin els vuit metres de llargada i, en el cas dels cotxes, tinguin la documentació i l’assegurança al dia.

El jurat del concurs, format per diverses persones vinculades al món de la cultura, puntuarà les comparses segons els següents criteris: el conjunt del col·lectiu, la creativitat del vestuari, el suport d’elements com vehicles o carrosses, i l’ambient musical.

Pel que fa als grups que vulguin desfilar a la rua però sense prendre part en el concurs, només caldrà que ho comuniquin prèviament a l’organització.

Rua infantil
El diumenge 15 de febrer, en horari matinal, tindrà lloc la tradicional rua infantil. Per participar-hi, cal inscriure’s prèviament fins al 4 de febrer a qualsevol de les Oficines d’Atenció al Ciutadà.

El Carnaval se celebrarà enguany entre el 12 i el 18 de febrer.