Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Obertes les inscripcions per participar a la 22a edició del Voluntariat per la Llengua El programa impulsat pel Servei Local de Català arrencarà el proper 13 de març amb la tradicional presentació a l’Ateneu Municipal https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/obertes-les-inscripcions-per-participar-a-la-22a-edicio-del-voluntariat-per-la-llengua/@@images/image/preview

Obertes les inscripcions per participar a la 22a edició del Voluntariat per la Llengua

El programa impulsat pel Servei Local de Català arrencarà el proper 13 de març amb la tradicional presentació a l’Ateneu Municipal
Presentació de la 21a edició del Voluntariat per la Llengua (foto: Localpres).
Presentació de la 21a edició del Voluntariat per la Llengua (foto: Localpres)

Els rubinencs i rubinenques interessats a participar al Voluntariat per la Llengua ja s’hi poden inscriure a través de la pàgina web municipal o del Servei Local de Català. La 22a edició del programa arrencarà el proper 13 de març, a les 19 h, amb l’habitual presentació a l’Ateneu Municipal. L’acte comptarà amb la participació de representants de la Plataforma per la Llengua, que dirigiran l’activitat Catavolta, consistent en un joc de preguntes que té com a objectiu donar a conèixer la situació actual de la llengua catalana.

El Voluntariat per la Llengua té com a objectiu fomentar l’ús social del català mitjançant les figures del voluntari, que el parla fluidament, i l’aprenent, que en té coneixements bàsics i vol millorar-ne la parla. Les anomenades parelles lingüístiques es reuneixen de manera regular per conversar en català i compartir activitats de lleure, com ara sortides culturals i tallers. El programa, a més, compta amb la col·laboració de 22 establiments comercials i de restauració que garanteixen que els participants del Voluntariat per la Llengua seran atesos en català, encara que el parlin amb dificultat.

Les persones que es vulguin inscriure al programa ho poden fer emplenant el formulari que trobaran a la carpeta ciutadana del web de l’Ajuntament; de forma presencial al Servei Local de Català, situat al c. Santa Maria, 17, 2n pis; per telèfon, trucant al 93 697 54 05 (de dilluns a divendres de 10 h a 13 h, i de dilluns a dijous de 16 h a 18 h); o bé enviant un correu electrònic a l’adreça vxl.rubi@cpnl.cat.

El Voluntariat per la Llengua va iniciar-se a Rubí l’any 2004 i sempre ha gaudit d’un gran èxit de participació. A l’última edició hi van prendre part 89 parelles lingüístiques.