Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Obertes les inscripcions per al taller de defensa personal adreçat a dones L’activitat, organitzada per la regidoria de Polítiques d’Igualtat i la Policia Local, és una de les propostes organitzades amb motiu del Dia Internacional contra la Violència de Gènere https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Obertes les inscripcions per al taller de defensa personal adreçat a dones

L’activitat, organitzada per la regidoria de Polítiques d’Igualtat i la Policia Local, és una de les propostes organitzades amb motiu del Dia Internacional contra la Violència de Gènere

Taller realitzat el 2015 (foto: Localpres).
Taller realitzat el 2015 (foto: Localpres)

La regidoria de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament de Rubí i la Policia Local tornen a organitzar aquest mes de novembre un taller d’autoprotecció i defensa personal per a dones. La proposta forma part de les activitats programades per commemorar el 25 de novembre, Dia Internacional contra la Violència de Gènere.

El taller tindrà lloc els dies 9, 16, 23 i 30 de novembre de 19 a 21.30 h. La primera jornada consistirà en una sessió teòrica que tindrà lloc a l’edifici Rubí+D. La resta de dies es dedicaran a la pràctica, que es desenvoluparà a les instal·lacions de l’Escola Mossèn Cinto.  

L’objectiu d’aquesta activitat és mostrar a les dones que es puguin trobar en situacions d’agressió física o verbal les diferents tècniques de defensa personal, així com maneres per evitar ser seleccionades com a víctimes. A través de consells bàsics i exercicis pràctics, agents de la Policia Local ensenyaran a les assistents com aprofitar l’agressivitat del seu oponent i els seus punts dèbils per defensar-se, o com treure profit de les pròpies condicions físiques i psíquiques. 

Durant la primera sessió, es farà una presentació teòrica del tema en què es repassarà, entre d’altres, com funciona el cervell enfront d’una amenaça, quines són les principals pautes de prevenció i quines armes naturals o objectes poden utilitzar per defensar-se. A la part pràctica del curs s’utilitzaran materials de protecció d’última generació per tal d’aconseguir un alt grau de realisme en les simulacions, minimitzant el risc de lesió.

Les sessions són gratuïtes i per participar-hi només cal ser dona i tenir més de 18 anys. No hi ha topall màxim d’edat i no és necessari estar en bona forma física. 

Les inscripcions es poden fer emplenant un formulari disponible a la Seu Electrònica de l’Ajuntament de Rubí.