Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Obertes les inscripcions per al Concurs de comparses de Carnaval 2020 Enguany s’ha incrementat sensiblement la dotació dels premis, que reconeixeran els tres grups guanyadors amb 1.400 €, 700 € i 400 € respectivament https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Obertes les inscripcions per al Concurs de comparses de Carnaval 2020

Enguany s’ha incrementat sensiblement la dotació dels premis, que reconeixeran els tres grups guanyadors amb 1.400 €, 700 € i 400 € respectivament

El Concurs de comparses es resol en el marc de la rua de Carnaval (foto: Ajuntament de Rubí – Lali Puig).
El Concurs de comparses es resol en el marc de la rua de Carnaval (foto: Ajuntament de Rubí – Lali Puig)

L’Ajuntament de Rubí ha obert les inscripcions per al Concurs de comparses de Carnaval 2020, que se celebrarà el proper 22 de febrer en el marc de la tradicional rua. Aquest any s’ha doblat la quantia dels premis, que reconeixeran els tres millors grups amb 1.400 €, 700 € i 400 € respectivament (imports bruts).

Pot participar al concurs qualsevol col·lectiu format per un mínim de cinc persones. El jurat, integrat per diverses persones vinculades al teixit associatiu local i al món de l’animació cultural, puntuarà les comparses segons els següents criteris: el conjunt del col·lectiu, la creativitat del vestuari, l’ambientació musical i el suport d’elements com vehicles i carrosses. Per facilitar la valoració, els grups participants hauran d’anar identificats amb un rètol i, com que el jurat es passejarà d’incògnit, hauran de fer coreografies o figures en moviment durant tot el recorregut.

La rua s’iniciarà a la plaça del Doctor Pearson i continuarà per l’avinguda de Barcelona, el passeig de Francesc Macià, el carrer de Montserrat i la plaça del Doctor Guardiet, punt final del recorregut.

El diumenge 23 de febrer tindrà lloc la rua matinal, especialment pensada per a la infància. El recorregut s’iniciarà a la plaça de Pere Aguilera i seguirà per Maximí Fornés, Montserrat, passeig de Francesc Macià, avinguda de Barcelona, General Prim, Cal Príncep i rambla del Ferrocarril, on es faran diverses activitats de caràcter familiar.

Inscripcions fins al 17 de febrer
Les comparses que estiguin interessades a participar al concurs s’hi han d’inscriure fins al dilluns 17 de febrer a qualsevol de les dues Oficines d’Atenció a la Ciutadania (OAC). La convocatòria i les bases del certamen ja es poden consultar a la Seu Electrònica de l’Ajuntament, on també es pot trobar la sol·licitud d'inscripció.

Aquelles persones que vulguin participar a la rua del 22 de febrer o a la matinal del 23 de febrer sense participar al concurs també han de comunicar-ho mitjançant la mateixa sol·licitud a qualsevol de les dues OAC.

Els premis del Concurs de comparses de Carnaval es lliuraran el dimarts 25 de febrer a les 19.30 h a l’auditori del Museu Municipal Castell (MMUC).

Aquest any el Carnaval s’iniciarà el 20 de febrer, Dijous Gras, i finalitzarà amb el tradicional enterrament de la Sardina el 26 de febrer.

33è Concurs de màscares
Aquest dilluns, 10 de febrer, també s’obre el 33è Concurs de màscares organitzat per l’Associació d’Alumnes i Exalumnes de l’Escola edRa +e. El certamen s’organitza en tres categories d’edat: categoria A (de 4 a 9 anys), categoria B (de 10 a 15 anys) i categoria C (de 16 anys en endavant). Cada participant podrà presentar-hi una obra original i inèdita, fins al 14 de febrer, a la consergeria del Complex Cultural l’Escardívol (c. Joaquim Blume, s/n). Les bases del concurs es poden consultar a www.artedra.net.