Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Obertes les inscripcions per a participar en la 39a edició del Cros escolar del 22 de gener Com a novetat aquest any tots els i les participants tindran com a obsequi una medalla https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Obertes les inscripcions per a participar en la 39a edició del Cros escolar del 22 de gener

Com a novetat aquest any tots els i les participants tindran com a obsequi una medalla

El regidor d’esports, Juan López, i el president de la UAR,  Vicente Blasco, durant la presentació de la 39ª edició del Cros Escolar.
El regidor d’esports, Juan López, i el president de la UAR, Vicente Blasco, durant la presentació de la 39ª edició del Cros Escolar

El bosc de Ca n’Oriol acollirà un altre any el Cros Escolar de Rubí, la 39a edició organitzada per l’Ajuntament i la Unió Atlètica Rubí (UAR) i que tindrà lloc el diumenge 22 de gener. Després de l’èxit de l’any passat, les inscripcions s’hauran de realitzar online exclusivament i seran els mateixos esportistes els que les hauran de formalitzar.

Durant la presentació del Cros Escolar, el regidor d’Esports, Juan López, ha mostrat el seu “orgull de ciutat” i ha agraït la feina de la UAR per tal de fomentar l’esport entre els joves i les joves de Rubí. “És una de les més participatives de tot l'any. En la seva anterior edició, es van inscriure més de 1.200 nens i joves, i van acabar completant la cursa prop de 1.000 rubinencs i rubinenques”, ha posat de manifest López.

En aquest sentit, el president de la UAR, Vicente Blasco, que ha acompanyat al regidor en la roda de premsa, ha assegurat que el seu objectiu és “aconseguir com a mínim 1.200 participants”. Per això, ha dit, “farem un esforç de difusió a les escoles a través dels mestres d’educació física i dels tècnics municipals per aconseguir que la participació any rere any vagi en augment”.A més, com a novetat, aquest any tots els participants de les diferents categories rebran una medalla com a obsequi. 

De la mateixa manera que en les edicions anteriors, ha explicat la competició consistirà en una dotzena de curses d’un Cros que serà totalment escolar, corresponents a les diferents categories d’edat, que tindran lloc durant tot el matí en els circuits habilitats per a l’ocasió. Les curses recorreran distàncies d’entre 500 i 4.600 metres en funció de l’edat i el sexe dels i les atletes. La primera, corresponent a la categoria open ─a la qual hi poden participar esportistes de totes les edats fora de les categories escolars─, s’iniciarà a les 9.30 h mentre que l’última, la de les atletes nascudes els anys 2007-2008, està prevista cap a les 13h.

Quan acabin les diferents curses, cada participant podrà tornar a visitar la pàgina web i accedir a l’apartat corresponent per consultar la classificació de la mateixa i per imprimir-se el seu diploma de participació, en el que si ho desitja, podrà incorporar una fotografia seva.

Animem a tothom que es vulgui inscriure que com més siguem, més important serà l’esdeveniment per Rubí”, ha afegit el regidor. Tot aquell esportista que realitzi la seva inscripció fins a una setmana abans de la cursa, disposarà del seu dorsal personalitzat amb el seu nom i l’hora de la sortida de la seva prova. Les inscripcions es podran realitzar fins el divendres 20 de gener de 2017, que serà l’últim dia per formalitzar la voluntat de participar al Cros.

 Un Cros solidari
Per quart any consecutiu, s’aprofitarà l’esdeveniment per fer una recollida d’aliments en col·laboració amb la Taula d’entitats de Rubí per la inclusió social, integrada per Creu Roja, Frater Nadal, ASAV i Càritas. Els atletes podran donar els productes en el moment de recollir el seu dorsal, a les carpes disposades per aquesta funció. També els familiars i el públic en general podran fer les seves aportacions durant la jornada. “Animo a tota la ciutadania a ser solidària amb els que més ho necessiten”, ha dit López durant la roda de premsa.