Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Obertes les inscripcions per participar a la 8a Travessa Rubí-Montserrat el proper 10 de març L’activitat, que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament, consta d’un recorregut de 41 km i un desnivell acumulat positiu de 2.300 m https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Obertes les inscripcions per participar a la 8a Travessa Rubí-Montserrat el proper 10 de març

L’activitat, que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament, consta d’un recorregut de 41 km i un desnivell acumulat positiu de 2.300 m

D’esquerra a dreta: Jaume Serra, Jordi Pons i Juan López (foto: Ajuntament).
D’esquerra a dreta: Jaume Serra, Jordi Pons i Juan López (foto: Ajuntament)

El Centre Excursionista de Rubí (CER), amb la col·laboració de l’Ajuntament i de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEC), organitza la 8a Travessa Rubí-Montserrat Memorial Pau Sànchez Rico el proper 10 de març. Es tracta d’una activitat no competitiva, que es pot realitzar caminant o corrents, que enllaça la nostra ciutat amb el cim de Sant Jeroni. Les inscripcions ja estan obertes i s’han de fer a través de la pàgina web del CER.

El regidor d’Esports, Juan López, ha felicitat l’entitat a l’hora d’organitzar aquesta travessa: “Des de l’Ajuntament volem agrair l’esforç del Centre Excursionista de Rubí pel treball que fan durant tot l’any i, concretament, per l’organització d’aquesta travessa. Es tracta d’un recorregut preciós, amb uns paisatges increïbles”. López també ha destacat l’important paper que realitzen els més de cent voluntaris que participen en aquesta prova.

Per la seva banda, Jordi Pons, president del Centre Excursionista de Rubí, ha recordat l’origen d’aquesta activitat: “La travessa RM va començar amb la idea d’unir la ciutat de Rubí, concretament el centre, amb el monestir de Montserrat, utilitzant el màxim de camins. Això va començar amb una idea del Pau Sànchez, que ara no el tenim aquí, i any rere any, gràcies al treball de molta gent, s’ha anat desenvolupant i prenent forma”. De fet, la Travessa Rubí-Montserrat està dedicada a la memòria de Pau Sànchez, el muntanyenc rubinenc membre del Centre Excursionista que va perdre la vida el juny de l’any 2011 mentre ascendia a la Cresta Veterans, a Benasc (Osca), quan s’entrenava per l’expedició que tenia previst fer aquell estiu a la Xina. 

41 quilòmetres de recorregut
Les persones que realitzin la travessa caminant sortiran diumenge 10 de març a les 6 h del matí des de la plaça del Doctor Guardiet. En canvi, les que la facin corrents ho faran dues hores més tard, a les 8 h. El recorregut, de 41 quilòmetres i 2.300 metres de desnivell acumulat positiu, passa per camins i corriols de muntanya, evitant al màxim els trams asfaltats. L’itinerari està senyalitzat aprofitant diferents marques d’altres marxes, tot i que durant el recorregut hi haurà senyals específics de la Travessa RM. És recomanable que els participants es descarreguin i imprimeixin el llibre de ruta i/o el track GPS (wikiloc) amb l’objectiu de seguir correctament el camí establert.

Els participants tenen l’opció de finalitzar la travessa al monestir de Montserrat. Per motius de seguretat no es podrà passar d’aquest control en direcció a Sant Jeroni si s'arriba a aquest punt més tard de les 15 h. La tornada des de Montserrat anirà a càrrec de cada esportista, tot i que també s’habilitarà un autobús per a aquells que ho vulguin. Aquest servei té un cost de 10 euros i s’haurà d’indicar que es desitja utilitzar-lo en el moment de fer la inscripció.

Durant el recorregut s’establiran quatre punts de suport i avituallament amb begudes i menjar sòlid (fruita, entrepans i coca). Tot i així, es recomana que els participants portin una reserva de líquid i de menjar sòlid per a possibles imprevistos, així com llanterna, calçat adequat per a camins de muntanya, roba d’abric i un telèfon mòbil.

Des del CER recorden que disposen d’un pla d’autoprotecció homologat i que, a més, les persones que vagin acompanyades pels seus gossos els han de portar lligats durant tot el recorregut. “Passem per un lloc que és d’interès natural, on hi ha la presència de ramats de cabres, ja que s’hi està fent un pla experimental de neteja del sotabosc per prevenció d’incendis. I el permís que ens concedeixen per passar-hi és que els gossos vagin lligats en tot moment”, ha explicat Jaume Serra, director d’emergència de la Travessa RM i membre del CER.

Inscripcions
Les inscripcions ja es poden realitzar per Internet fins el 8 de març o bé fins que s’esgotin les 350 places disponibles.

Per participar a la Travessa RM cal estar en possessió de la llicència federativa FEEC. En cas que no se'n disposi, es tramitarà una assegurança vàlida per al dia de l'activitat. El preu de la inscripció pels socis del CER federats és de 16 euros i de 20 euros en el cas de no estar federats. Les persones federades que no siguin sòcies del Centre Excursionista de Rubí hauran de pagar 22 euros i les que no siguin ni sòcies del CER ni estiguin federades hauran d’abonar 26 euros. Les inscripcions fora de termini tenen un recàrrec de 5 euros sobre el preu corresponent.

Si la persona inscrita és menor d'edat, cal posar-se en contacte amb el CER () per obtenir una autorització, que haurà d'omplir el tutor legal. L’edat mínima per a participar a la 8a Travessa Rubí-Montserrat és de 14 anys.