Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Obertes les inscripcions per a participar a la 5a Travessa Rubí-Montserrat el proper 6 de març L’activitat, que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament, consta d’un recorregut de 41 km i un desnivell acumulat positiu de 2.300 m https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Obertes les inscripcions per a participar a la 5a Travessa Rubí-Montserrat el proper 6 de març

L’activitat, que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament, consta d’un recorregut de 41 km i un desnivell acumulat positiu de 2.300 m

Jaume Serra, Maite Manonelles i Juan López durant la presentació de la travessa davant dels mitjans de comunicació (foto: Localpres).
Jaume Serra, Maite Manonelles i Juan López durant la presentació de la travessa davant dels mitjans de comunicació (foto: Localpres)

El Centre Excursionista de Rubí (CER), amb la col·laboració de l’Ajuntament i de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEC), organitza la 5a Travessa Rubí-Montserrat Memorial Pau Sànchez Rico el proper 6 de març. Es tracta d’una activitat no competitiva, que es pot realitzar caminant o corrents, que enllaça la nostra ciutat amb el cim de Sant Jeroni. Les inscripcions per a participar-hi es poden fer per Internet o bé de manera presencial a la seu del CER ─en aquest darrer cas a partir del 22 de febrer─.

El regidor d’Esports, Juan López, ha felicitat l’entitat a l’hora d’organitzar aquesta travessa: “Des de l’Ajuntament ens sentim molt orgullosos de la feina que realitza el Centre Excursionista de Rubí i agraïm el seu esforç en l’organització de la prova”. López també ha convidat la ciutadania a participar en aquesta activitat: “Desitgem que aquesta cinquena edició de la travessa sigui molt participativa”.

Per la seva banda, Maite Manonelles, del Centre Excursionista de Rubí, ha agraït a l’Ajuntament, a la Policia Local i a Protecció Civil “la seva col·laboració i el seu constant suport en l’organització de la Rubí-Montserrat”. Manonelles ha explicat que el Centre Excursionista ha preparat aquesta cursa “amb tota la il·lusió del món perquè la població de Rubí i dels voltants pugui gaudir de l’entorn natural que ens envolta”. La responsable d’avituallaments de la travessa també ha assegurat que en aquest cinquè aniversari de la prova esperen arribar als 300 participants ─l’any passat prop de 270 persones van realitzar la travessa─. L’any vinent, segons Maite Manonelles, l’activitat tindrà un nou recorregut amb l’objectiu de “fer més maca la travessa” i, paral·lelament, s’estrenaran unes senyals noves que seran més clares, perquè es vegin millor i els participants puguin diferenciar-les de la resta d’indicadors que hi ha a tot el camí”. En aquests moments, el CER i el departament d’Esports de l’Ajuntament estan treballant en el disseny d’aquesta nova senyalització.

Jaume Serra, director d’emergència de la Travessa RM i membre del CER, ha explicat que la seguretat dels participants és cabdal per a l’organització: “La seguretat és una qüestió que ens ha preocupat des del primer moment, però a mesura que han anat passant els anys n’hem anat aprenent i des de fa dos anys disposem d’un Pla d’autoprotecció molt potent”.

41 quilòmetres de recorregut
Les persones que realitzin la travessa caminant sortiran diumenge 6 de març a les 6 h del matí des de la plaça del Doctor Guardiet. En canvi, les que la facin corrent ho faran dues hores més tard, a les 8 h. El recorregut, de 41 quilòmetres i 2.300 metres de desnivell acumulat positiu, passa per camins i corriols de muntanya, evitant al màxim els trams asfaltats. L’itinerari està senyalitzat aprofitant diferents marques d’altres marxes, tot i que durant el recorregut hi haurà senyals específics de la Travessa RM. És recomanable que els participants es descarreguin i imprimeixin el llibre de ruta i/o el track GPS (wikiloc) amb l’objectiu de seguir correctament el camí establert.

Els participants tenen l’opció de finalitzar la travessa al Monestir de Montserrat. Per motius de seguretat no es podrà passar d’aquest control en direcció a Sant Jeroni si s'arriba a aquest punt més tard de les 16 h. La tornada des de Montserrat anirà a càrrec de cada esportista, tot i que també s’habilitarà un autobús per a aquells que ho vulguin. Aquest servei té un cost de 10 euros i s’haurà d’indicar que es desitja utilitzar-lo en el moment de fer la inscripció.

Durant el recorregut s’establiran quatre punts de suport i avituallament amb begudes i menjar sòlid (fruita, entrepans i coca). Tot i així, es recomana que els participants portin una reserva de líquid i de menjar sòlid per a possibles imprevistos, així com llanterna, calçat adequat per a camins de muntanya, roba d’abric i un telèfon mòbil.

Inscripcions
Les inscripcions ja es poden realitzar per Internet, clickant en aquest enllaç, fins el 3 de març o bé fins que s’esgotin les 300 places disponibles. A partir del 22 de febrer, i també fins el 3 de març, es podran tramitar de manera presencial a les instal·lacions del Centre Excursionista de Rubí.

Per participar a la Travessa RM cal estar en possessió de la llicència federativa FEEC. En cas que no se'n disposi, es tramitarà una assegurança vàlida per al dia de l'activitat (en aquest enllaç es poden consultar les cobertures). El preu de la inscripció pels socis del CER federats és de 10 euros i de 13 euros en el cas de no estar federats. Les persones federades que no siguin sòcies del Centre Excursionista de Rubí hauran de pagar 15 euros i les que no siguin ni sòcies del CER ni estiguin federades hauran d’abonar 18 euros. Les inscripcions fora de termini tenen un recàrrec de 5 euros sobre el preu corresponent.

Si la persona inscrita és menor d'edat, cal posar-se en contacte amb el CER () per obtenir una autorització, que haurà d'omplir el tutor legal. L’edat mínima per a participar a la 5a Travessa Rubí-Montserrat és de 14 anys.

Memorial Pau Sànchez Rico
La Travessa Rubí-Montserrat està dedicada a la memòria de Pau Sànchez, el muntanyenc rubinenc membre del Centre Excursionista de Rubí que va perdre la vida el juny de l’any 2011 mentre ascendia a la Cresta Veterans, a Benasc (Osca), quan s’entrenava per l’expedició que tenia previst fer aquell estiu a la Xina.