Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Obertes les inscripcions per a participar a la 27a edició de la Cursa de Fons a Sant Muç La competició, organitzada per la Unió Atlètica Rubí amb la col·laboració del consistori rubinenc, enguany tindrà un component solidari https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Obertes les inscripcions per a participar a la 27a edició de la Cursa de Fons a Sant Muç

La competició, organitzada per la Unió Atlètica Rubí amb la col·laboració del consistori rubinenc, enguany tindrà un component solidari

El regidor d’Esports i la presidenta i vicepresident de la UAR han presentat la cursa davant dels mitjans de comunicació locals.
El regidor d’Esports i la presidenta i vicepresident de la UAR han presentat la cursa davant dels mitjans de comunicació locals

El proper diumenge 11 d’octubre se celebrarà la 27a edició de la Cursa de Fons a Sant Muç – Rubí. L’esdeveniment, organitzat per la Unió Atlètica Rubí (UAR) amb la col·laboració de l’Ajuntament i el suport de la Federació Catalana d’Atletisme, constarà de quatre proves diferents: una cursa de 10 km per a adults i tres curses infantils de diferents distàncies, en funció de les edats dels participants.

El regidor d’Esports, Juan López, ha explicat que “la de Sant Muç és una cursa de referència a la ciutat de Rubí [...]. L’Ajuntament ha volgut sumar-se a aquest esdeveniment com a col·laborador perquè és una molt bona manera de promocionar l’esport a la nostra ciutat i d’acostar l’atletisme al carrer i a la ciutadania”. En aquest sentit, el regidor ha volgut agrair a la UAR “el gran esforç que ha fet per convertir aquest iniciativa en una proposta tan important a la ciutat, de la qual ens sentim molt orgullosos”.

Aquest és el primer esdeveniment que organitza la nova junta directiva de la Unió Atlètica Rubí, encapçalada per Ester Peirotén. La presidenta de l’entitat ha comentat que “aquesta edició de la cursa segueix el mateix patró que altres anys” i ha afegit que “l’única novetat és que aquest any li hem donat un toc solidari”. I és que la UAR donarà un euro per cada inscripció a la cursa de 10 km a la Fundació Compartir, una entitat que treballa de manera integral oferint els recursos i l’atenció educativa necessària als infants i adolescents en situació de risc del barri del Pinar.

Quatre proves
Tots els recorreguts ─la cursa de 10 km i les tres proves infantils─ tindran sortida i arribada a la Rambla del Ferrocarril, davant de l’estació del Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC).

Els primers 4,5 quilòmetres de la cursa per a adults, que començarà a les 09:30 h, discorreran pel nucli urbà. Posteriorment, els corredors pujaran fins a la urbanització de Sant Muç i tornaran a baixar fins a la Rambla del Ferrocarril. El recorregut, que comptarà amb un avituallament líquid al quilòmetre 5, està homologat pel Comitè de Jutges de la Federació Catalana d’Atletisme. La cursa serà cronometrada per Championchip i puntuarà a la LligaChip. Els dorsals es podran recollir el mateix diumenge a partir de les 07:30 h.

Les curses infantils tindran diferents distàncies segons l’edat dels corredors. Així, hi haurà una primera prova de 830 metres, que començarà a les 11 h, per als participants nascuts els anys 2008, 2009, 2010 i 2011. Quan arribin tots els corredors s’iniciarà la segona cursa, de 1.360 metres, per als nascuts els anys 2004, 2005, 2006 i 2007. Finalment es disputarà la prova per als nascuts els anys 2000, 2001, 2002 i 2003, de 2.300 metres.

Inscripcions
El termini per inscriure’s a la cursa finalitza aquest dijous a les 18 h o bé fins que s’assoleixi el miler de participants. Les inscripcions s’han de realitzar exclusivament a través d’Internet, als webs www.uar.es, http://cursasmrubi.blogspot.com.es o www.championchip.cat. En el cas de les proves infantils, els corredors hauran d’omplir el formulari que trobaran només a la pàgina web de la UAR i, en cas que encara quedin places, també podran inscriure’s de manera presencial el mateix dia de la cursa fins a les 10.30 h.

A hores d’ara hi ha uns 380 inscrits a la cursa de 10 quilòmetres i uns 200 nens i nenes a les diferents probes infantils. “És la prova atlètica més important de la ciutat, la que té més fama i més repercussió. És molt coneguda a nivell popular i a més és puntuable a la Lliga ChampionChip [...]. Aspirem a tenir el mateix èxit de cada any”, ha explicat Peirotén. En aquest sentit, l’organització espera arribar a la xifra de 500 o 600 inscrits en el cas de la carrera per a adults i als 300 en el cas de les competicions per als petits.

El preu de la inscripció a la cursa de 10 km és de 12 euros si es disposa de xip propi o bé de 14 euros si es necessita un xip de lloguer. Les curses infantils són gratuïtes.