Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Obertes les inscripcions als projectes de millora de la competitivitat empresarial L’Oficina de Serveis a l’Empresa ofereix set accions que donen eines per millorar l’estratègia, la internacionalització o el treball en xarxa dels participants https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Obertes les inscripcions als projectes de millora de la competitivitat empresarial

L’Oficina de Serveis a l’Empresa ofereix set accions que donen eines per millorar l’estratègia, la internacionalització o el treball en xarxa dels participants

El regidor Rafael Güeto ha donat la benvinguda a la sessió informativa d’aquest dimarts.
El regidor Rafael Güeto ha donat la benvinguda a la sessió informativa d’aquest dimarts

L’Oficina de Serveis a l’Empresa (OSE) de l’Ajuntament de Rubí ha presentat aquest dimarts els projectes de millora de la competitivitat 2017. Una vintena de representants d’empreses de la ciutat han assistit a la sessió informativa a la Masia de Can Serra on s’han explicat els continguts de les set accions previstes per aquest any: Quadre de comandament, Solucions financeres, Iniciació a l’exportació, Consolidació internacional, Diversificació internacional, Xarxa Rubí Empresa i Planifica estratègicament la teva empresa.

El regidor de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local, Rafael Güeto, ha donat la benvinguda als participants i ha destacat que els projectes permeten oferir “acompanyament individualitzat adaptat a les necessitats de cada empresa i també crear un espai de treball en xarxa”. “Des d’un servei municipal com l’OSE donem serveis que l’empresa podria trobar al sector privat, però nosaltres els oferim amb la màxima qualitat i sense cap cost”, ha conclòs Güeto. Els projectes de millora de la competitivitat empresarial estan subvencionats al 100% per l’Ajuntament de Rubí i la Diputació de Barcelona i tenen com a objectiu acompanyar les empreses en la millora dels seus recursos mitjançant l’estratègia, la generació de valor diferencial i la innovació en xarxa. L’any passat, 46 empreses van rebre assessorament en el marc d’aquestes accions.

Les empreses interessades en algun dels projectes de millora de la competitivitat empresarial poden formalitzar la seva inscripció a la seu de l’Oficina de Serveis a l’Empresa, a la Masia de Can Serra, trucant al telèfon 93 588 70 00 ext. 1439, o bé enviant un correu electrònic a .

La sessió d’aquest dimarts ha detallat en primer lloc el funcionament en tres fases dels projectes: selecció de les empreses (abril i maig), sessions individuals i col·lectives (de juny a novembre) i presentació de resultats (desembre). A continuació, els diferents responsables de les accions han exposat el contingut de cada projecte.

Set projectes en marxa

L’acció Quadre de comandament, arriba a la setena edició amb l’objectiu de millorar la presa de decisions de les empreses. En el marc d’aquest projecte, s’ajuda els participants a diagnosticar el seu pla estratègic i definir accions concretes per assolir objectius de facturació, marge, millora de processos, motivació de persones i eficàcia de la comunicació externa.

El programa Solucions Financeres és un projecte orientat a facilitar l’accés al finançament extern per millorar la capacitat financera de l’empresa. A partir del diagnosi inicial, aquest projecte acompanya a la persona empresària en el procés per determinar les accions financeres que pot dur a terme, valora si cal ampliar el finançament extern i, finalment, en els casos que sigui necessari i viable, iniciar la recerca de nou endeutament extern. Transversalment, aquest programa que arriba a la cinquena edició  millora el poder de negociació de la companyia amb l’elaboració d’un dossier executiu financer.

El projecte Iniciació a l’exportació també s’organitza per sisena vegada i ofereix formació, assessorament i acompanyament individualitzat a pimes i micro pimes de Rubí que volen iniciar-se en l’exportació. Els projectes relacionats amb l’exportació es completen amb les cinquenes edicions de Consolidació internacional i de Diversificació internacional, el primer adreçat a les pimes i micro pimes que vulguin consolidar l’experiència exportadora i establir un pla d’actuació per posicionar-se en mercats exteriors, i el segon a les empreses amb experiència internacional que necessitin ajuda en la prospecció, la recerca de socis o l’establiment en mercats nous.

La Xarxa Rubí Empresa és un projecte que vol fomentar i establir el treball actiu en xarxa entre empreses de la ciutat: la proposta busca la complementarietat i el valor afegit en clau innovadora. L’edició del 2016 es va tancar amb la incorporació de 10 empreses més que van fer créixer fins a 32 les empreses que formen part de la xarxa. Aquest 2017, en la seva quarta edició, aquest projecte se centrarà en la seva essència: el foment de les aliances.

En darrer terme, l’OSE consolida el projecte Planifica estratègicament la teva empresa, que es realitza per tercera vegada amb l’objectiu d’implantar una metodologia que permeti als empresaris fer previsions que els ajudin a visualitzar i analitzar la projecció futura del seu negoci.