Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Oberta la preinscripció per a diversos cursos de Rubí Forma El servei, que ofereix formació a persones que busquen feina o que volen millorar les seves competències, iniciarà diverses accions entre els mesos de setembre i octubre https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Oberta la preinscripció per a diversos cursos de Rubí Forma

El servei, que ofereix formació a persones que busquen feina o que volen millorar les seves competències, iniciarà diverses accions entre els mesos de setembre i octubre

Els cursos es fan de forma presencial a l'edifici Rubí Forma (foto: Ajuntament de Rubí - César Font).
Els cursos es fan de forma presencial a l'edifici Rubí Forma (foto: Ajuntament de Rubí - César Font)

Rubí Forma encetarà al setembre diverses accions formatives presencials encaminades a millorar les competències de la ciutadania rubinenca que està en situació d’atur o que vol canviar de feina. La preinscripció per a aquests cursos es pot fer de manera telemàtica a través de la pàgina web del servei.

En l’àmbit dels idiomes, Rubí Forma ha programat dues propostes: el curs d’anglès A.2.A., d’un total de 75 hores i que s’iniciarà el 6 de setembre; i l’espai de conversa Intermediate English conversation, que consta de 25 hores i que arrencarà el 27 de setembre. En ambdós casos, la formació s’adreça a persones treballadores ocupades.

Rubí Forma també ofereix preparació a aquelles persones que vulguin presentar-se a la prova per obtenir el certificat ACTIC (nivell 1), que acredita les competències en tecnologies de la informació i la comunicació. El 23 de setembre, s’iniciarà un curs de 25 hores que formarà els assistents en les diferents continguts que s’exigeixen a l’examen i que també els permetrà fer una simulació de la prova.

Per a les persones que vulguin aprendre com fer servir les xarxes socials de manera professional, s’ha programat un curs de 30 hores on s’abordarà, en cinc mòduls, el funcionament de les principals xarxes i dels blogs, així com també bones pràctiques referents a la ciberseguretat o al control de les imatges, entre d’altres. L’acció s’iniciarà el 13 de setembre i està subvencionada pel Servei d’Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu.

També relacionat amb la tecnologia, s’ha previst a partir del 4 d’octubre el curs de sis hores Utilitza el teu smartphone en la recerca de feina, durant el qual s’ensenyarà a fer servir aplicacions mòbils per obtenir informació sobre llocs de feina vacants, presentar-hi candidatura i mostrar el perfil propi de formes diferents.

Per a aquelles persones que estiguin buscant feina, s’ha programat igualment l’acció de 20 hores Orientació laboral: adaptació al mercat de treball, que té com a objectiu capacitar els demandants d’ocupació en qüestions com l’autoconeixement, la definició dels objectius professionals o l’anàlisi del mercat laboral. El curs començarà el 18 d’octubre.

Aquesta tardor, també tindrà lloc una acció innovadora dirigida a persones empresàries i responsables de recursos humans. Es tracta d’una sessió de cinc hores titulada Selecció de personal a través dels valors, durant la qual quatre persones amb paràlisi cerebral mostraran als participants, a través de petites ponències i dinàmiques de grup, la importància dels valors en tots els àmbits en els quals interactuem habitualment. L’acció es farà el 21 de setembre.

 

Accions de llarga durada

La preinscripció està igualment oberta per a la formació de 200 hores Cuina i restauració bàsica, que es durà a terme entre els mesos d’octubre i desembre.

Pel que fa al programa de formació professional ocupacional SEFED, que forma persones en el camp de l’administració i la gestió empresarial mitjançant la metodologia de la simulació d’empreses, està en fase d’inscripció. Es tracta d’una acció de 920 hores que es desenvoluparà a partir del desembre i que està subvencionada pel Servei d’Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu.