Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Oberta la licitació de les obres d’ampliació del Centre d’Educació Especial de Ca n’Oriol Les empreses que vulguin optar a l’execució dels treballs poden presentar la seva oferta fins al 29 de gener https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Oberta la licitació de les obres d’ampliació del Centre d’Educació Especial de Ca n’Oriol

Les empreses que vulguin optar a l’execució dels treballs poden presentar la seva oferta fins al 29 de gener

El projecte d’ampliació s’ha treballat en coordinació amb l’escola i l’AFA (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
El projecte d’ampliació s’ha treballat en coordinació amb l’escola i l’AFA (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

L’Ajuntament ha obert la licitació de les obres contingudes al Projecte d’ampliació del Centre d’Educació Especial de Ca n’Oriol, amb un pressupost base de licitació (amb IVA) de 504.415,99 €. El termini per presentar ofertes finalitzarà el 29 de gener.

Actualment, el Centre d’Educació Especial de Ca n’Oriol es compon d’un edifici aïllat de 811 m2 construïts sobre una parcel·la en forma de L de 1.493 m2, que es desenvolupa en planta baixa i dues plantes superiors, i deixa lliure l’espai de la façana del c. Mallorca, que es destina actualment a pati i hort de l’alumnat. A causa de la falta d’espai al centre, es fa necessari ampliar l’edifici existent amb una construcció annexa.

Inicialment, el cost total de la inversió era de 440.000 €. Amb l’actualització de preus, el cost total de la inversió ha augmentat i finalment serà el Consistori qui l’assumirà íntegrament, a causa de la manca d’inversió per part de la Generalitat de Catalunya. Al febrer de 2023, el Ple municipal va aprovar la consignació pressupostària que farà possible aquest projecte, llargament reivindicat tant per les famílies, com per la comunitat educativa del centre i també pel propi Ajuntament.

Les obres consistiran a construir un nou edifici de planta baixa al costat de l’existent, amb previsió per alçar una altra planta en un futur. La nova construcció s’ubicarà a la part nord-est de la parcel·la, amb accés des del pati. Aquest edifici annex albergarà quatre aules ─dues aules de treball, una de polivalent i una altra de cuina─, un magatzem i lavabos per a ús públic. S’accedirà a les aules a través d’un passadís a la dreta del vestíbul, mentre que els banys i el nucli d’escales per accedir a la coberta se situaran a l’esquerra del vestíbul. Les aules tindran obertures a la façana sud-oest, la qual disposarà d’un porxo que actuarà com a filtre del sol i com a espai semi-exterior. Des del porxo s’accedirà al pati mitjançant un esgraonat.

L’annex també permetrà distribuir millor l’alumnat de l’escola en funció de la seva edat i necessitats específiques, facilitant la preparació dels i de les estudiants més grans per a la seva incorporació al món laboral.

Objectius de Desenvolupament sostenible