Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Obert el termini per presentar projectes a la 9a edició dels Premis al civisme Els guardons es lliuraran el 14 de desembre al Centre Cívic del Pinar, en el marc dels Vermuts musicals https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Obert el termini per presentar projectes a la 9a edició dels Premis al civisme

Els guardons es lliuraran el 14 de desembre al Centre Cívic del Pinar, en el marc dels Vermuts musicals

El president de l’AMPA del CEE de Ca n’Oriol, Lluís Cabré, recollint el premi l’any passat (foto: Localpres).
El president de l’AMPA del CEE de Ca n’Oriol, Lluís Cabré, recollint el premi l’any passat (foto: Localpres)

Aquest dilluns, 10 de novembre, s’obre el termini per lliurar propostes a la 9a edició dels Premis al civisme. Es tracta d’uns guardons que convoca l’Ajuntament de Rubí amb l’objectiu de reconèixer els millors projectes que continguin una acció cívica i participativa iniciada o executada el 2014. El guanyador s’endurà 1.500 euros en metàl·lic, mentre que el segon i tercer classificats rebran 750 i 500 euros, respectivament.

Els Premis al civisme s’adrecen a totes les entitats, col·lectius o persones a títol individual que hagin realitzat alguna acció per potenciar una reflexió envers l’entorn amb l’objectiu de fomentar el civisme i avançar en la tolerància i el respecte a la ciutat. Amb aquests guardons es pretén fer visibles totes aquelles actituds que tenen a veure amb el respecte, la tolerància, l’educació, la sensibilització, la cultura, la urbanitat, la cortesia, el progrés, l’amabilitat, la ciutadania i tots els valors que estimulen i afavoreixen una bona convivència. A l’hora d’avaluar les propostes presentades, el jurat tindrà en compte criteris com la possibilitat d’exportar el projecte a altres realitats socials o que sigui una idea creativa i innovadora.

Cada participant pot presentar una única proposta al certamen, que haurà de lliurar entre el 10 i el 17 de novembre, ambdós inclosos, a qualsevol de les dues Oficines d’Atenció a la Ciutadania (OAC) de la ciutat. El 9 de desembre, el jurat dels premis es reunirà per puntuar els projectes i decidir els guanyadors. Els guardons es faran públics el 14 de desembre a les 13 h al Centre Cívic del Pinar, dins la programació de Vermuts musicals, una activitat mensual que forma part de les accions del Pla de Desenvolupament Comunitari del barri.

Aquest any, tenint en compte el reconeixement que ja tenen aquests guardons a la ciutat i donada la quantitat de projectes de qualitat que es van presentar l’any passat, s’ha augmentat la quantia econòmica dels Premis i s’han introduït millores a les bases que regeixen aquests reconeixements. La dotació econòmica que rebrà el guanyador serà de 1.500 euros (500 euros més que a la passada edició) i, a més, també es guardonarà al 2n i 3r classificats amb un premi en metàl·lic de 750 i 500 euros, respectivament (l’any passat només van rebre un diploma).

Uns premis amb trajectòria
Els Premis al civisme van néixer l’any 2000 de la mà de la Coordinadora d’Entitats de Rubí. A partir del 2003, l’Ajuntament de Rubí es va unir a la seva organització. Els guardons es van deixar de lliurar entre els anys 2006 i 2011, moment en què l’Ajuntament va decidir recuperar-los.

Els Premis al civisme s’emmarquen en la campanya Per un Rubí cívic. Tu ho fas possible, que s’inclou, al seu torn, al Pla per a la promoció del civisme i la convivència. L’any passat, el projecte guanyador va ser Rubiclac, presentat per l’Associació de Mares i Pares d’Alumnes (AMPA) del Centre d’Educació Especial de Ca n’Oriol.