Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Obert el període de presentació de sol·licituds per optar a les subvencions per pagar el lloguer Els rubinencs que vulguin beneficiar-se d’aquests ajuts han de lliurar la documentació a l’Oficina Local d’Habitatge abans del 15 de juny https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Obert el període de presentació de sol·licituds per optar a les subvencions per pagar el lloguer

Els rubinencs que vulguin beneficiar-se d’aquests ajuts han de lliurar la documentació a l’Oficina Local d’Habitatge abans del 15 de juny

En totes dues convocatòries, el preu màxim dels ajuts és de 200 euros mensuals (foto: Lídia Larrosa).
En totes dues convocatòries, el preu màxim dels ajuts és de 200 euros mensuals (foto: Lídia Larrosa)

L’Oficina Local d’Habitatge (OLH) de l’Ajuntament de Rubí ha iniciat la tramitació de les sol·licituds de subvencions per al pagament del lloguer que atorguen el Ministeri de Foment i la Generalitat de Catalunya. Els rubinencs que vulguin acollir-se a aquestes noves convocatòries d’ajuts han de presentar tota la documentació requerida a les dependències del carrer General Prim, 33-35 abans del 15 de juny.

D’una banda, l’Agència de l’Habitatge de Catalunya ha creat una nova línia d’ajuts al lloguer destinada a col·lectius específics, com ara les persones que han obtingut  l’habitatge de lloguer mitjançant les borses de mediació per al lloguer social o a través d’entitats sense ànim de lucre o que han perdut el seu habitatge per desnonament o execució hipotecària. L’import de la prestació de la nova convocatòria es determina a partir del preu del lloguer, dels membres de la unitat de convivència i dels ingressos de la unitat familiar. Aquests ajuts poden arribar a un màxim de 200 euros mensuals (2.400 euros a l’any).

La nova convocatòria d’ajuts per a col·lectius específics s’emmarca en el compromís que ha assumit el Govern català aquesta legislatura per aconseguir que no es produeixi cap nou desnonament.

Nova convocatòria d’ajuts ordinaris
D’altra banda, el Ministeri de Foment i la Generalitat han obert la convocatòria de les subvencions per al pagament del lloguer 2016 a la qual s’hi poden acollir totes les persones titulars d’un contracte d’arrendament que compleixin els requisits establerts, com ara que l’immoble sigui el seu domicili habitual i que estigui ubicat a Catalunya.

L’import de la subvenció, que assumeix un percentatge del preu del lloguer en relació a la casuística de la unitat familiar, pot arribar fins a 2.400 euros anuals (200 euros al mes). La convocatòria estableix el preu màxim que pot tenir el lloguer objecte de subvenció (600 euros mensuals en el cas de la demarcació de Barcelona) i els màxims de renda familiar que ha de tenir la unitat econòmica de convivència per poder gaudir d’aquest ajut, que vénen marcats per l’IRSC.

Presentació de sol·licituds
Els rubinencs que compleixin tots els requisits establerts en aquestes noves convocatòries poden presentar la seva sol·licitud per optar a aquestes ajudes a l’Oficina Local d’Habitatge de Rubí, ubicada al carrer General Prim, 33-35, 4a planta. L’horari d’atenció al públic és de dilluns a divendres, de 9 a 14 h. Els dilluns, l’Oficina Local d’Habitatge també obre a la tarda, de 16 a 18:30 h. El termini per presentar les sol·licituds acaba el 15 de juny.