Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Nova programació per a persones de més de 60 anys que volen viure la vida ‘en gran’ Les inscripcions per aquelles activitats que en requereixen es podrà formalitzar entre el 4 i el 14 de febrer a l’edifici municipal del carrer Prim https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Nova programació per a persones de més de 60 anys que volen viure la vida ‘en gran’

Les inscripcions per aquelles activitats que en requereixen es podrà formalitzar entre el 4 i el 14 de febrer a l’edifici municipal del carrer Prim

Les activitats es dirigeixen a persones de més de 60 anys (foto: Ajuntament de Rubí).
Les activitats es dirigeixen a persones de més de 60 anys (foto: Ajuntament de Rubí)

L’Ajuntament de Rubí posa en marxa la programació estable d’activitats ‘Gaudeix de la vida en gran!’, adreçada als rubinencs i rubinenques a partir de 60 anys, per a la primera meitat de l’any. El Servei de Gent Gran Activa, que s’ha creat en aquest mandat 2019-2023, vol recollir en aquesta agenda d’activitats les inquietuds del col·lectiu de la gent gran de la ciutat per contribuir a l’envelliment actiu de la població. La proposta reflecteix la diversitat del col·lectiu i és fruit de la feina realitzada en el marc del Pla estratègic en l’àmbit de les persones grans 2019-2022.

La iniciativa s’estructura en quatre tipus d’activitats: Coneixement cultural, Activitat física i saludable; Expressió, creativitat i cultura digital i Formació. Totes les propostes, tret de les activitats físiques de manteniment ‘Activa’t’, són gratuïtes. Les inscripcions per aquelles activitats que en requereixen es podrà formalitzar entre el 4 i el 14 de febrer a l’edifici municipal del carrer Prim, 33 – 35 i cal portar el document d’identitat.

El cicle de coneixement cultural inclou dues visites temàtiques – Desenterrant el silenci, Antoni Benaiges, el mestre que va prometre el mar (4 de març) i Realisme versus Bucolisme (7 maig)- i visites guiades al Monestir de Sant Cugat (24 d’abril), a l’Observatori Fabra (28 de maig) i les esglèsies de Sant Pere de Terrassa (19 de juny). Precisament, les sortides culturals van ser les propostes més demandades per la ciutadania l’any passat i les places es van esgotar la primera setmana d’inscripcions.

Al voltant de l’activitat física, s’han programat dos cursos a la Biblioteca Mestre Martí Tauler: Mindfulness. Millora el teu benestar (10 sessions, cada dijous a partir del 19 de març) i Sexualitat a partir dels 60. Mites i tabús (9 sessions, cada divendres a partir del 20 de març). Com l’any passat, les activitats físiques de manteniment Activa’t que es fan dos dies la setmana a diferents equipaments de la ciutat són les úniques propostes de pagament i cal fer la inscripció a l’Oficina d’Esport per a Tothom de L’Escardívol.

Se sumen a les propostes d’Expressió, creativitat i cultural digital un taller de teatre fòrum per desmuntar els estereotips sobre les persones grans i un taller d’expressió artística. Les persones de més de 60 anys també poden participar als tallers d’estimulació cognitiva i a les propostes Anglès per viatjar o Voluntariat TIC.

Finalment, dins de les activitats formatives, s’ofereixen els tallers d’estalvi energètic que organitza Rubí Brilla, les sessions de lectura en veu alta i els clubs de lectura de la biblioteca i un taller de memòria.

L’horari d’atenció al carrer Prim per a les inscripcions és dimarts i dimecres de 16 a 18.30 h i divendres d’11 a 13 h. Un cop tancat el període d’inscripcions, a partir del 15 de febrer, es podrà consultar per telèfon (93 588 70 77 o 606 300 708) si hi ha places sobrants.