Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Nens i nenes estan convocats diumenge a L’Escardívol per guiar els Reis d’Orient fins a Rubí L’arribada dels monarques està prevista a les 18 h i després de rebre les claus de la ciutat sortiran en cavalcada per tot el municipi https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Nens i nenes estan convocats diumenge a L’Escardívol per guiar els Reis d’Orient fins a Rubí

L’arribada dels monarques està prevista a les 18 h i després de rebre les claus de la ciutat sortiran en cavalcada per tot el municipi

Ses Majestats arriben diumenge a L’Escardívol (foto: Ajuntament de Rubí – Lali Puig).
Ses Majestats arriben diumenge a L’Escardívol (foto: Ajuntament de Rubí – Lali Puig)

Ses Majestats els tres Reis d’Orient arribaran a Rubí la tarda del diumenge 5 de gener a les 18 h. El Mag Rubisenc i els infants que s’hagin aplegat a L’Escardívol per donar la benvinguda als monarques guiaran Melcior, Gaspar i Baltasar fins a la ciutat. L’activitat haurà començat una mica abans: a partir de les 16.30 h, el Carter Reial s’instal·larà a l’Escardívol per recollir les últimes cartes dels nens i nenes. L’arribada dels Reis és cada any una cita multitudinària que es vol fer accessible a tothom, per aquest motiu l’esdeveniment es traduirà simultàniament en llengua de signes i es reservarà un espai per a persones amb mobilitat reduïda.

L’alcaldessa Ana María Martínez Martínez lliurarà les claus de la ciutat a Ses Majestats que, aproximadament a les 18.30 h, iniciaran la cavalcada. Enguany hi ha un petit canvi d’itinerari entre l’avinguda de Barcelona i el carrer Mare de Déu de Fàtima per equilibrar l’afluència de públic i millorar la visualització de la cavalcada d’inici a final.

La comitiva reial sortirà de L’Escardívol pels carrer Joaquim Blume, Cadmo Prat de la Riba i Rafael Casanova fins al passeig Francesc Macià. Les carrosses i comparses dels monarques passaran per l’Avinguda Barcelona fins al carrer Cervantes. La cavalcada seguirà pel carrer Monturiol fins a Abat Escarré i la plaça del Progrés i girarà per Mare de Déu de Fàtima,  Tres d’Abril i  la carretera de  Sant Cugat. Ses Majestats passaran pels carrers  Joan Maragall,  Bartrina i Lluís Ribas fins a tornar direcció al centre per  Cervantes. El tres Reis tornaran a transitar l’avinguda de Barcelona i el passeig  Francesc Macià i arribaran a la plaça Doctor Guardiet a través del carrer Montserrat. El recorregut finalitzarà a la plaça al voltant de les 21 h, on els Reis faran la tradicional adoració al pessebre vivent a càrrec de l’escola Regina Carmeli abans de repartir els regals per totes les llars de la ciutat

Els carrers inclosos al recorregut estaran tancats durant unes hores i, per tant, el seu veïnat no podrà accedir o sortir dels pàrquings. A banda dels habituals, enguany s’hi sumen els trams afectats pel canvi d’itinerari: carrer d’Apel·les Mestres entre Mare de Déu de Fàtima i Cervantes, carrer de Joan Maragall entre Mare de Déu de Fàtima i Cervantes, carrer Duran i Bas entre Bartrina i Mare de Déu de Fàtima, carrer de Cervantes entre Joan Maragall i Lluís Ribas, carrer de Lumiere entre Cervantes i Abat Escarré, i carrer de Mare de Déu de Fàtima entre Monturiol i Duran i Bas. La reobertura d’aquestes vies està prevista aproximadament a les 21 h, un cop les carrosses hagin passat per la zona afectada. Com és habitual, l’arribada dels Reis d’Orient comportarà limitacions d’aparcament a l’Escardívol, on no es podrà estacionar fins al matí del sis de gener.

Com cada any, Rubí se suma a la campanya ‘Cap infant sense caramels’ que impulsa l’Associació Celíacs de Catalunya i durant tot l’itinerari, els Reis Mags repartiran quatre tones de caramels lliures de gluten i al·lergògens. Per motius de seguretat, els caramels es repartiran únicament des de la primera i l’última de les carrosses, i a partir de la plaça de Catalunya.

La comitiva estarà formada per set carrosses, una de les quals s’ha renovat per a l’ocasió ─la que transporta els regals. La cavalcada comptarà amb la participació d’una desena de companyies diferents d’animació artística, algunes d’elles internacionals, així com de diverses entitats educatives i culturals de la ciutat, que any rere any s’impliquen en l’esdeveniment sota la coordinació de la comissió de Reis.

Recomanacions de Protecció Civil per gaudir d’una cavalcada segura: 

  • Si aneu amb infants, porteu-los a coll o de la mà. No els perdeu de vista en cap cas.
  • Expliqueu-los quins riscos hi ha, quines coses no es poden fer i com han d’actuar si es perden.
  • Estigueu igualment pendents de la gent gran i de les persones amb impediments o dependents.
  • No deixeu que els menors s’enfilin al mobiliari públic: escales, portals de les cases, etc. Per veure millor les carrosses és preferible que els agafeu a coll, si cal. Tampoc pugeu a les baranes, reixes, contenidors o altres elements inestables, perquè poden ser perillosos i provocar un accident.
  • Porteu la documentació a sobre. En el cas dels infants, gent gran i persones amb discapacitat psíquica, prepareu una fitxa amb les seves dades i un telèfon de contacte, i feu que la portin en un lloc visible per si es perden.
  • Si trobeu un menor perdut, acompanyeu-lo immediatament a la Policia o als equips de seguretat.
  • Si aneu acompanyats o en grup, acordeu un punt de referència, fora de la zona on s’acumuli el públic, on tornar-vos a reunir en cas que us separeu o us perdeu.
  • Recordeu que no heu d’envair l’espai del recorregut ni travessar-lo en el moment del pas de la cavalcada. Especialment, mantingueu-vos allunyats dels vehicles i de les carrosses. Un dels principals riscos es produeix en el moment que algú intenta agafar els caramels que queden al terra dins de l’espai de pas de les carrosses, ja que es pot produir un atropellament. Actueu sempre amb sentit comú. Durant la cavalcada no us poseu en risc ni exposeu els infants a un possible accident.
  • En cas d’emergència, truqueu al 112, doneu la màxima informació i seguiu les indicacions de les autoritats.