Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Milers de persones surten al carrer per presenciar la rua dels Tres Tombs L’acte central de la 165a Festa de Sant Antoni Abat, organitzada per la Societat de Sant Antoni Abat amb el suport de l’Ajuntament, ha generat molta expectació entre els rubinencs i rubinenques https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Milers de persones surten al carrer per presenciar la rua dels Tres Tombs

L’acte central de la 165a Festa de Sant Antoni Abat, organitzada per la Societat de Sant Antoni Abat amb el suport de l’Ajuntament, ha generat molta expectació entre els rubinencs i rubinenques

La capçalera de la rua, amb la jove banderera i els cordonistes (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres).
La capçalera de la rua, amb la jove banderera i els cordonistes (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

La 165a Festa de Sant Antoni Abat, organitzada per la Societat de Sant Antoni Abat amb el suport de l’Ajuntament, ha tornat a ser un èxit de participació. Milers de persones han ocupat els carrers de Rubí aquest diumenge per assistir a l’acte central de la celebració, la rua dels Tres Tombs, en el marc de la qual s’ha dut a terme la tradicional benedicció dels animals.

Al voltant de 45 carruatges, prop d’un centenar de cavalls al capdavant de carros i 35 genets han despertat la curiositat de milers d’espectadors i espectadores, molts d’ells vinguts d’altres poblacions atrets pel prestigi que té la festa rubinenca arreu de Catalunya. La rua ha sortit de l’aparcament de Rubí Forma i ha recorregut diversos carrers de Les Torres i del Centre. A l’alçada de la plaça de Catalunya, el mossén Joaquim Messeguer ha beneït els animals participants i les mascotes de les persones que s’hi han volgut acostar.

Un ampli dispositiu de la Policia Local i Protecció Civil s’ha encarregat de vetllar per la seguretat i el bon funcionament d’aquest acte multitudinari, juntament amb personal de la Societat de Sant Antoni Abat que s’ha distribuït per tot el recorregut. El recorregut dels animals ha estat validat per la Unitat de Benestar Animal i Tinença Responsable de l’Ajuntament i, a més, durant la rua s’ha comptat amb un servei veterinari encarregat de verificar l’estat sanitari dels èquids i la seva correcta identificació, per tal que no desfilés cap animal que no es trobés en òptimes condicions.

 

Tres dies de programació

L’acte d’aquest diumenge ha estat el punt culminant d’una programació que arrencava divendres amb l’eucaristia en honor de Sant Antoni.

La jornada de dissabte es va obrir amb la plantada de bandera a l’Ajuntament i va seguir a la tarda a la carpa de la plaça del Doctor Guardiet amb la benvinguda a càrrec del president de la Societat de Sant Antoni Abat, Manel Bamala Royo, i l’actuació de la Coral Unió Rubinenca en presència de les autoritats locals.

Posteriorment, es va dur a terme una cercavila fins a l’Ajuntament, on es va celebrar la tradicional recepció presidida per l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, i amb la participació dels diferents grups municipals. En aquest acte es va constatar la vigència de la tradició de Sant Antoni, personificada en una banderera i uns cordonistes molt joves: Joana Oliveras i Vendrell, Martí Oliveras i Vendrell, i Carlota Oliveras Bastida. “Veiem que la tradició segueix, ja comencen joves. Ens agrada veure que hi ha un relleu quant a gent que vol participar i col·laborar, i que no es perd aquesta festa. És un honor”, va manifestar Manel Bamala Royo.

De la seva banda, l’alcaldessa va reivindicar una festa que “celebra el nostre passat agrícola, que ens parla d’un Rubí ben diferent, d’un poble que com tants altres es movia al ritme dels cultius, al pas dels animals... Que a vegades ens sembla molt llunyà però que, sens dubte, ha deixat empremta en la ciutat de més de 80.000 habitants que som ara mateix”.

Sobre el desig de tornar a celebrar els actes de Sant Antoni al Casino, uns i altres van coincidir a assenyalar que el moment és més a prop, un cop enllestida la primera fase de la remodelació de l’equipament, i que es tracta d’una il·lusió compartida.

La jornada de dissabte es va tancar amb el concert i el ball de societat a la carpa de la plaça del Doctor Guardiet a càrrec de l’Orquestra La Principal de la Bisbal. L’acte va comptar amb l’assistència de la presidenta del Parlament de Catalunya, Anna Erra Solà, a banda de l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, del regidor de Promoció i Dinamització Cultural, Moisés Rodríguez Cantón, i d’altres representants municipals.

Aquest diumenge, s’ha fet l’esmorzar del traginer al Club Petanca Les Torres, amb una gran participació, la rua dels Tres Tombs i l’actuació final del Casal Xou per acomiadar la festa a la carpa del Doctor Guardiet.