Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Milers de persones surten al carrer per celebrar la festa de Sant Antoni Abat La rua dels Tres Tombs, celebrada diumenge, ha estat un any més la proposta més participativa https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/milers-de-persones-surten-al-carrer-per-celebrar-la-festa-de-sant-antoni-abat/@@images/image/preview

Milers de persones surten al carrer per celebrar la festa de Sant Antoni Abat

La rua dels Tres Tombs, celebrada diumenge, ha estat un any més la proposta més participativa

Els carros, protagonistes de la rua dels Tres Tombs (foto: Localpres).
Els carros, protagonistes de la rua dels Tres Tombs (foto: Localpres)

Entre 15.000 i 20.000 persones, segons la Policia Local, han sortit aquest diumenge al carrer per presenciar la rua dels Tres Tombs, l’acte més multitudinari de la festa de Sant Antoni Abat. La celebració, que ha assolit enguany la seva 156a edició, ha omplert la ciutat d’activitats durant tot el cap de setmana.

Els actes programats per la Societat Sant Antoni Abat es van iniciar divendres amb la tradicional missa en honor al sant. Dissabte, la jornada va arrencar amb la plantada de bandera a càrrec del banderer d’aquest any, Manel Acebedo, i va seguir amb la concentració de socis a la plaça del Doctor Guardiet, la cercavila pel centre de la ciutat i la recepció a l’Ajuntament per part de les autoritats. En el marc d’aquest acte institucional, l’alcaldessa, Carme García, es va referir a la festa dels Tres Tombs de Rubí com “la millor de Catalunya” gràcies, segons va dir, a la col·laboració dels socis i de la ciutat en general.

Ja a la nit, la carpa instal·lada a la plaça del Doctor Guardiet es va omplir amb motiu del concert i el ball de societat, a càrrec de l’Orquestra Internacional Maravella.

La jornada de diumenge va començar ben d’hora amb l’esmorzar del traginer, a les instal·lacions del Club Petanca Les Torres Rubí, i l’esmorzar del soci, a les caves Arís Casanovas. Després es va fer la cercavila i, posteriorment, la multitudinària rua dels Tres Tombs, que va recórrer el centre de la ciutat integrada per més d’un centenar de carros i carruatges. Al seu pas per la plaça del Doctor Guardiet, va tenir lloc la tradicional benedicció dels animals.

Imatges relacionades

Els representants municipals han rebut els membres de Sant Antoni Abat (foto: Localpres)
Els representants municipals han rebut els membres de Sant Antoni Abat (foto: Localpres)
Concert a l'envelat de la plaça del Doctor Guardiet (foto: Localpres)
Concert a l'envelat de la plaça del Doctor Guardiet (foto: Localpres)
L'esmorzar del traginer (foto: Localpres)
L'esmorzar del traginer (foto: Localpres)