Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Milers de persones gaudeixen de la 18a Fira del Joc i de l’Esport al Carrer L’alcaldessa, Ana María Martínez, celebra que l’activitat hagi tornat a ser molt participativa i en destaca el caràcter cohesionador https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Milers de persones gaudeixen de la 18a Fira del Joc i de l’Esport al Carrer

L’alcaldessa, Ana María Martínez, celebra que l’activitat hagi tornat a ser molt participativa i en destaca el caràcter cohesionador

Un dels jocs de més èxit de la fira (foto: Localpres).
Un dels jocs de més èxit de la fira (foto: Localpres)

Milers de persones de totes les edats s’han acostat aquest dissabte a la tarda a la rambla del Ferrocarril per gaudir de la 18a edició de la Fira del Joc i de l’Esport al Carrer, organitzada per l’Ajuntament amb la col·laboració de més d’una vintena d’entitats. Una gran diversitat de jocs i tallers han divertit els infants i les seves famílies, alhora que han confirmat la fira com un espai de convivència i intercanvi cultural.

Són activitats que pretenen treballar els valors de la cohesió i l’ocupació del nostre espai públic, l’espai de tots”, ha destacat l’alcaldessa, Ana María Martínez. La màxima responsable municipal ha emmarcat aquesta iniciativa dins les polítiques que està desplegant el govern local per dotar la ciutat d’una visió d’infància i que tenen en la futura remodelació del parc de Ca n’Oriol un dels seus projectes més emblemàtics: “El parc de Ca n’Oriol ha de ser el paradigma d’aquesta ciutat que volem perquè ha de ser un parc referent a la comarca pensat per a la infància, també per a les seves famílies, però des de la visió de la infància. El que intentem és incorporar aquesta visió als projectes més importants”.

Durant la jornada d’aquest dissabte, entitats d’educació en el lleure, col·lectius solidaris i clubs esportius, entre d’altres, han organitzat tallers de manualitats, jocs tradicionals, activitats artístiques i les més diverses pràctiques esportives. Propostes ja clàssiques de la fira com els autos de xoc sostenibles, les curses d’obstacles o els tatuatges d’henna han estat les de més èxit entre la canalla.

“Tenim dret a jugar”
En el marc de la Fira del Joc i de l’Esport al Carrer, els membres del Consell dels Infants han fet lectura d’un manifest en què han reivindicat el seu dret a jugar. Els consellers i conselleres han defensat que aquesta és una manera de divertir-se però també d’expressar-se, aprendre i ajudar. Alhora, han reclamat el seu dret a participar i aportar idees.

Enguany la Fira del Joc i de l’Esport al Carrer s’ha traslladat al setembre per evitar la concentració d’activitats pròpia del mes de juny i per donar una benvinguda festiva al curs escolar. Malgrat el canvi de data, la cita ha mantingut la bona participació habitual.

Imatges relacionades

L'alcaldessa i els regidors han escoltat el manifest del Consell dels Infants (foto: Localpres)
L'alcaldessa i els regidors han escoltat el manifest del Consell dels Infants (foto: Localpres)
Les activitats esportives han atret molts nens i nenes (foto: Localpres)
Les activitats esportives han atret molts nens i nenes (foto: Localpres)
Els infants han pogut experimentar amb diferents jocs (foto: Localpres)
Els infants han pogut experimentar amb diferents jocs (foto: Localpres)
Els més petits han gaudit del seu propi espai (foto: Localpres)
Els més petits han gaudit del seu propi espai (foto: Localpres)