Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Milagros Calleja és la nova Síndica de Greuges de Rubí La rubinenca va ser designada per ocupar el càrrec al darrer Ple municipal ordinari, celebrat dijous passat https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Milagros Calleja és la nova Síndica de Greuges de Rubí

La rubinenca va ser designada per ocupar el càrrec al darrer Ple municipal ordinari, celebrat dijous passat

Milagros Calleja i Ana María Martínez, durant la presentació de la nova Síndica de Greuges (foto: Localpres).
Milagros Calleja i Ana María Martínez, durant la presentació de la nova Síndica de Greuges (foto: Localpres)

L’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, ha presentat aquest dilluns la nova Síndica de Greuges de la ciutat, Milagros Calleja, davant dels mitjans de comunicació. La rubinenca, que va ser designada per ocupar el càrrec al darrer Ple municipal, celebrat dijous, afronta aquesta nova etapa amb el repte personal de reduir el temps de resposta a la ciutadania.

La nova Síndica és diplomada en Treball Social i màster en Desenvolupament Organitzacional. A més, té una àmplia trajectòria laboral dins de l’àmbit social i, alhora, coneix el funcionament de l’administració, ja que ha treballat tant a la central, com a l’autonòmica i a la local.

L’alcaldessa, Ana María Martínez, ha assegurat que Calleja és la persona més adequada per ocupar aquest càrrec: “Buscàvem una persona de consens, una persona amb don de gentes, és a dir, que tingui la capacitat relacional que necessita algú que s’ha de posar davant de la ciutadania a diari per recollir els seus suggeriments o el seu malestar per aquelles situacions que no s’han resolt bé amb l’administració. Quan se’ns va ocórrer el seu nom, vam pensar que tot això que acabo de dir s’acomplia al 100%”.

Aquest dijous passat, el Ple municipal va designar Milagros Calleja com a nova Síndica de Greuges de Rubí durant un període de cinc anys, podent ser reelegida una sola vegada i pel mateix termini. “Ha estat una enorme satisfacció que la nostra proposta hagi tingut l’acceptació i l’acord unànime del Ple municipal perquè demostra que, d’inici, l’hem encertat. I això és molt important: la figura del Síndic ha de ser el màxim de consensuada possible”, ha dit Ana María Martínez.

Àmplia experiència a l’administració
La nova Síndica de Greuges té una dilatada trajectòria professional. A l’administració central va treballar tant al Tribunal Tutelar de Menors com als Jutjats de Família de Barcelona. Pel que fa a l’administració autonòmica, va dur a terme un treball interdisciplinari de diagnòstic i derivació al Servei de Primera Anàlisi de la Direcció General d’Atenció a la Infància (DGAI). I en el cas de l’administració local, va exercir diferents tasques tant a l’Ajuntament de Barcelona ─com a treballadora social d’Atenció Primària al barri del Besòs-districte de Sant Martí, i treballant amb adolescents a l’Àrea de Serveis Socials-Prefactura d’Infància del consistori barceloní─ com a l’Ajuntament de Rubí ─cap de Serveis Socials d’Atenció Primària, cap de l’Àmbit de Salut Comunitària, gerent de l’Institut Municipal de Comunicació, adscrita a l’Àrea de Serveis Centrals i, durant la seva darrera etapa, cap del Servei d’Atenció a la Ciutadania (OAC)─.

Milagros Calleja ha explicat que, en un primer moment, va rebutjar el càrrec perquè no se sentia del tot preparada, però que després de valorar diferents factors ─el seu coneixement de l’administració i el fet que sempre li ha agradat treballar amb les persones─, va decidir acceptar el repte. “Vull agrair que m’hagin fet aquesta proposta, perquè no deixa de ser un final maco a tota la meva trajectòria laboral”, ha assegurat la nova Síndica, que tot i no haver nascut a la ciutat, se sent una rubinenca més després de 25 anys treballant al consistori i de 17 anys vivint al municipi.

Milagros Calleja ha recordat la tasca que han desenvolupat els tres síndics que l’han precedit en el càrrec ─Jordi Xercavins, Jordi Quintas i Maria Palau─. I ha parafrasejat una frase del primer defensor del poble, Jordi Xercavins: “És un honor ser Síndic perquè pots fer una bona feina pels teus conciutadans”.

La nova Síndica s’ha marcat com a objectiu reduir el temps de resposta a la ciutadania i escoltar la gent “com a mi m’agrada que m’escoltin. Espero fer-ho bé. Jo hi posaré voluntat”, ha assegurat Milagros Calleja.