Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Milagros Calleja deixa l’Oficina de la Síndica de Rubí La fins ara Síndica ha presentat aquest dimecres l’informe d’activitat de la Sindicatura de Rubí de 2019 i la primera meitat del 2020 https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Milagros Calleja deixa l’Oficina de la Síndica de Rubí

La fins ara Síndica ha presentat aquest dimecres l’informe d’activitat de la Sindicatura de Rubí de 2019 i la primera meitat del 2020

L'acte ha tingut lloc aquest dimecres (Foto: Ajuntament/Localpres).
L'acte ha tingut lloc aquest dimecres (Foto: Ajuntament/Localpres)

Milagros Calleja Gutiérrez, que va assumir el càrrec de Síndica de Greuges de Rubí el maig del 2016, s’ha acomiadat del càrrec aquest dimecres davant dels mitjans de comunicació i aquest dijous ho farà del ple municipal.

Calleja tanca aquesta etapa amb la presentació de l’informe del 2019 i la que correspon a la primera meitat del 2020. Aquest document recull l’activitat que ha desenvolupat l’oficina en aquests períodes. Així doncs, l’any passat l’oficina de la Síndica local va dur a terme un total de 324 actuacions, dividides entre 154 queixes i 170 consultes. Durant la primera meitat del 2020, les actuacions s’han situat en 52, 38 queixes i 20 consultes.

Qüestions relacionades amb l’empadronament han estat les més sol·licitades durant el 2019 amb un total de 70 actuacions en aquest àmbit. En canvi, durant la primera meitat del 2020, han estat les relacionades amb llicències i disciplina urbanística.

Arran de l’informe, Calleja ha fet un seguit de recomanacions i propostes a l’administració local. En aquest sentit, ha prioritzat la necessitat que els serveis municipals donin resposta a les queixes rebudes pels ciutadans, escurçar els terminis de resposta d’aquests serveis a la sindicatura, fomentar la transparència municipal, l’eliminació de barreres arquitectòniques, la promoció de l’habitatge social i l’adequació del reglament de la sindicatura.

Calleja s’ha acomiadat assegurant que “ha estat un orgull i un honor” però també ha fet autocrítica i ha lamentat “no he pogut fer més de treball de proximitat i per això demano disculpes a entitats i escoles perquè m’han faltat recursos per fer la part més comunitària de la meva tasca

L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, ha agraït a Calleja la seva feina i la implicació mostrada. Ho ha fet amb aquestes paraules: “quan vas accedir al càrrec vas dir que era un honor ser la Síndica de Rubí. Ara, et vull dir que l’honor ha estat nostre”.

L’alcaldessa també ha avançat que ja s’està estudiant una reformulació de la sindicatura rubinenca i ha instat Milagros Calleja a prendre-hi part: “espero que ens ajudis a trobar un nou funcionament. La teva experiència ens serà útil”.

En aquest sentit, Calleja ha afirmat “estic a disposició de l’equip de govern, grups municipals i de qui calgui perquè m’estimo la ciutat”.

A partir d’ara, la ciutadania de Rubí que recorri a la sindicatura local serà redirigida al Síndic de Greuges de Catalunya.