Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Més de la meitat de les persones que han trobat feina a través del Rubí Forma durant 2021 són dones L’Ajuntament de Rubí, a través del Rubí Forma, ha facilitat la inserció laboral de 325 persones durant el 2021, de les quals 174 han estat dones https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Més de la meitat de les persones que han trobat feina a través del Rubí Forma durant 2021 són dones

L’Ajuntament de Rubí, a través del Rubí Forma, ha facilitat la inserció laboral de 325 persones durant el 2021, de les quals 174 han estat dones

Rubí Forma va oferir el 8M una xerrada debat amb dones directives  (foto: Rubí Forma).
Rubí Forma va oferir el 8M una xerrada debat amb dones directives (foto: Rubí Forma)

L’Ajuntament de Rubí, a través del Rubí Forma, ha facilitat la inserció laboral de 325 persones durant el 2021, de les quals 174 han estat dones.

L’any passat, el taller de recerca de feina ha ajudat a trobar feina a 17 persones usuàries, 11 dones i 6 homes. El Programa UBICAT ha permès la inserció de 39 persones, 21 dones i 18 homes. A través de Plans d’Ocupació, han trobat feina l’any passat 10 dones i 3 homes. El Dispositiu d'Inserció Sociolaboral del Pinar ha  facilitat la inserció laboral de 13 dones i 13 homes i el programa Treball Tecnologia Talent, d’un usuari.

L’Oficina de Formació de Rubí Forma ha facilitat la inserció laboral d’una setantena de persones l’any passat. 12 han trobat feina a través de la Formació Professional Ocupacional , dues dones i 10 homes. A través del programa  30 Plus, han trobat feina durant el 2021 19 dones i 21 homes. El programa SEFED  ha facilitat la inserció laboral de 17 dones i tres homes.  El Programa Formació i Inserció (PFI) ha permès que un home trobés feina i els programa Innovadors, una dona i 7 homes.

A través de la Borsa de Treball de l’Oficina d’Inserció, durant 2021 han trobat feina 55 dones i 38 homes. L’Oficina Tècnica Laboral ha facilitat la inserció laboral de 14 dones i 10 homes. El programa Construint vies per l’ocupació ha permès que trobin feina 10 dones i 19 homes i la iniciativa Adequant noves vies per a l'ocupació ha facilitat la inserció laboral d’una dona i un home.

Més enllà dels rols de gènere laborals

Rubí Forma també s’ha sumat aquest mes de març a les propostes al voltant del Dia Internacional de les Dones. Les persones participants al Projecte Singulars, subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), van assistir el 8 de març a una xerrada sobre els rols de gènere i el seu impacte en el món laboral. Dues de l’equip directtiu de les delegacions a Rubí de Basf i Amazon van compartir amb l’alumnat del Rubí Forma les accions que han posat en marxa a les seves empreses per trencar amb la bretxa de gènere i han explicat la seva experiència com dones en determinades activitats professionals habitualment desenvolupades per homes. Les ponents convidades eren, de BASF Rubí, Isa Fonseca, site Manager; i d’ AMAZON a Rubí, Rebeca Arias, directora del centre de distribució i Paola Pirrone, responsable de RRHH Amazon i  líder de diversitat. Per altra banda, la alumna  del Certificat de Professionalitat  de  Muntatge i Manteniment de Baixa impartit a Rubí Forma, Martiza Apcho, ha compartit  la seva experiència de formació en un sector professional altament masculinitzat.

Objectius de Desenvolupament sostenible