Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Més de 500 alumnes de secundària assistiran a l’obra de conscienciació sobre les drogues “No em ratllis!!!” L’activitat, organitzada pel Servei de Salut Pública, tindrà lloc al Teatre Municipal La Sala els dies 25 i 26 de març https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/mes-de-500-alumnes-de-secundaria-assistiran-a-l2019obra-de-conscienciacio-sobre-les-drogues-201cno-em-ratllis-201d-1/@@images/image/preview

Més de 500 alumnes de secundària assistiran a l’obra de conscienciació sobre les drogues “No em ratllis!!!”

L’activitat, organitzada pel Servei de Salut Pública, tindrà lloc al Teatre Municipal La Sala els dies 25 i 26 de març

Una escena de "No em ratllis!!!" (foto: Teatracció).
Una escena de "No em ratllis!!!" (foto: Teatracció)

El Servei de Salut Pública de l’Ajuntament de Rubí ha programat per aquest dimecres 25 de març i per dijous 26 l’obra teatral No em ratllis!!!, pensada per fer reflexionar els joves sobre el consum de drogues i les conseqüències que se’n deriven. El muntatge, a càrrec de la companyia Teatracció, tindrà lloc al Teatre Municipal La Sala en diferents sessions.

Un total de 511 alumnes de 3r d’ESO dels col·legis Regina Carmeli i Balmes i dels instituts La Serreta, Duc de Montblanc, Torrent dels Alous i L’Estatut assistiran a les representacions.

No em ratllis!!! aborda el consum de diverses drogues, així com les conductes de risc associades ─conducció i accidents de trànsit, relacions sexuals sense protecció, mal caràcter, etc.─. L’activitat va a càrrec de tres actors i es divideix en dues parts: un espectacle teatral en què es plasmen les vivències, els pensaments i els records de tres joves en el moment que es plantegen què fer en el seu temps lliure; i un debat posterior en què el públic és convidat a participar. A la finalització de l’obra, a més, tant els educadors com els alumnes reben material didàctic amb recursos per reflexionar sobre el consum de drogues.

Els continguts artístics i tècnics de l’obra No em ratllis!!! es revisen periòdicament. L’equip d’actors encarregat de les representacions rep, regularment, una formació específica a càrrec d’especialistes de l’entitat ABD – Energy Control i de la Subdirecció General de Drogodependències del Departament de Salut.