Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Més de 400 joves rubinencs assisteixen a l’activitat de conscienciació sobre els accidents de trànsit “Canvi de marxa” L’activitat està organitzada per la Fundació Mutual de Conductors amb el suport del Servei Català de Trànsit i la col·laboració de l’Ajuntament i la Policia Local de Rubí https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Més de 400 joves rubinencs assisteixen a l’activitat de conscienciació sobre els accidents de trànsit “Canvi de marxa”

L’activitat està organitzada per la Fundació Mutual de Conductors amb el suport del Servei Català de Trànsit i la col·laboració de l’Ajuntament i la Policia Local de Rubí

Una escena de “Canvi de marxa” (foto: Localpres).
Una escena de “Canvi de marxa” (foto: Localpres)

El Teatre Municipal La Sala ha estat un any més l’escenari de l’activitat educativa Canvi de marxa, impulsada per la fundació privada sense ànim de lucre Mutual de Conductors amb el suport del  Servei Català de Trànsit i la col·laboració de l’Ajuntament i la Policia Local de Rubí. L’acte celebrat aquest divendres han comptat amb l’assistència de 420 alumnes de 3r i 4r d’ESO dels instituts Duc de Montblanc, L’Estatut, Torrent del Alous i La Serreta i del Col·legi Balmes.

Canvi de marxa és una activitat que té l’objectiu de conscienciar els joves d’entre 14 i 18 anys sobre les causes i conseqüències dels accidents de trànsit, així com fomentar conductes responsables i d’autoprotecció en aquest tram d’edat. El nom Canvi de marxa apel·la a la moderació dels joves sobretot durant les activitats de lleure nocturnes.

El projecte consisteix en la representació fictícia d’una conversa entre dues germanes, una de les quals presencia un accident de trànsit quan es dirigeix en cotxe cap a la discoteca i truca l’altra per explicar-li com ha procedit per avisar les autoritats i socórrer els afectats. Durant el seu relat, s’intercalen vídeos informatius i també testimonis reals d’un policia, un bomber i un membre del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que expliquen la seva experiència professional com a cossos d’emergència que s’ocupen de la gestió més immediata d’un accident. Així mateix, també es recullen els testimonis reals d’una persona que ha patit un sinistre i d’un familiar d’una víctima que, al seu torn, mostren les conseqüències que tenen els accidents per als mateixos afectats i per a les persones més pròximes. 

La Fundació Mutual de Conductors i el Servei Català de Trànsit pretenen que tant aquesta representació fictícia com els testimoniatges reals serveixin de base d’un treball escolar posterior més exhaustiu per part dels mestres i els alumnes que hi participen, sobretot a l’hora de prendre consciència sobre factors de risc tals com l’alcohol, les drogues, els medicaments, les distraccions, les presses, la fatiga, o l’excessiva laxitud dins del vehicle. A més, també volen promoure l’autoprotecció dels joves davant dels riscos a la via pública així com infondre la responsabilitat d’actuar, si cal, per garantir sempre una mobilitat segura.