Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Més de 3.500 infants i joves rubinencs participen als programes de promoció de la salut de l’Ajuntament Durant el curs 2014-2015, el Servei de Salut Pública ha organitzat sessions sobre addiccions, nutrició i prevenció de malalties, entre d’altres https://www.rubi.cat/ca/actualitat/noticies/mes-de-3-500-infants-i-joves-rubinencs-participen-als-programes-de-promocio-de-la-salut-de-l2019ajuntament/@@images/image/preview

Més de 3.500 infants i joves rubinencs participen als programes de promoció de la salut de l’Ajuntament

Durant el curs 2014-2015, el Servei de Salut Pública ha organitzat sessions sobre addiccions, nutrició i prevenció de malalties, entre d’altres

Infants de primària han après aspectes bàsics d’higiene postural.
Infants de primària han après aspectes bàsics d’higiene postural

988 alumnes de primària i 2.576 de secundària dels centres educatius de Rubí han participat durant el curs 2014-2015 en algun del programes de promoció de la salut organitzats pel Servei de Salut Pública de l’Ajuntament. Les accions desenvolupades han incidit en qüestions com la prevenció d’addiccions i malalties, la salut bucodental, la nutrició i l’educació afectivo-sexual, entre d’altres.

Dels 18 centres de primària de la ciutat, 10 (55,55%) han pres part en un o més programes d’educació per la salut. En aquesta etapa, les activitats organitzades per l’Ajuntament han arribat a 988 alumnes (20,25%), dels quals una quarta part eren de 6è de primària.

Entre els programes desenvolupats durant aquest curs, destaquen el d’habilitats socials i comunicació i el de prevenció de les malalties, que es feien per primer cop. Un total de 67 alumnes de l’Escola Ca n’Alzamora han participat a la primera activitat, centrada en la prevenció de l’assetjament escolar. Dins el programa de prevenció de malalties, 142 alumnes de l’Escola Pau Casals han pres part en un taller d’higiene postural.

Pel que fa al programa de prevenció de les addiccions, enguany s’han tornat a organitzar tallers sobre tabaquisme, amb un total de 67 assistents; i el programa L’aventura de la vida ─en col·laboració amb Ràdio Rubí─, amb 299 participants.

En el marc del programa de salut bucodental, 135 infants han visitat l’exposició Cuida’t les dents, i altres 115 han treballat amb el quadern La Laia al País de les dents.

En darrer terme, 111 alumnes de primària han participat al programa d’alimentació saludable.

A secundària, les activitats de promoció de la salut han arribat a nou dels 11 centres de Rubí (81,81%) i a un total de 2.576 alumnes.

El programa d’habilitats socials i comunicació ha comptat amb la participació de 234 noies i noies, que s’han dividit entre els tallers de comunicació i assertivitat ─140 alumnes─ i l’activitat PK no em contestes? ─94 alumnes─.

El programa de prevenció de les addiccions ha estat el que ha arribat a més joves, amb 1.347 participants. En el marc d’aquesta iniciativa, 307 alumnes han fet l’activitat Estàs pantallat?; les exposicions Sota pressió i T’ho empasses tot han estat visitades per 203 i 87 joves respectivament; 124 nois i noies han participat als tallers de prevenció de consum de drogues i 115 als de prevenció del consum de tabac; i altres 511 han assistit a l’obra de teatre No em ratllis.

Les activitats del programa d’educació afectivo-sexual han implicat 850 nois i noies. D’aquests, 275 han passat pels tallers d’educació sexual i afectiva i 575 han assistit a l’obra de teatre Que sí vida.

D'altra banda, 175 joves han participat en alguna de les activitats del programa d’educació nutricional: 134 ho han fet als tallers de prevenció dels trastorns alimentaris, 30 al de promoció de l’alimentació saludable i 11 al taller Cuina sense pares.

Els programes de promoció de la salut formen part del catàleg d’activitats que l’Ajuntament posa a disposició dels centres educatius de la ciutat cada any per tal que puguin triar aquelles que més els interessen.