Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Tot a punt pel 3r Congrés Rubí Brilla La jornada que se centrarà en l'autoconsum energètic tindrà lloc a la biblioteca Mestre Martí Tauler entre les 10 i les 18 h i es podrà seguir en streaming a www.rubi.cat/rubibrilla https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Tot a punt pel 3r Congrés Rubí Brilla

La jornada que se centrarà en l'autoconsum energètic tindrà lloc a la biblioteca Mestre Martí Tauler entre les 10 i les 18 h i es podrà seguir en streaming a www.rubi.cat/rubibrilla

La Biblioteca acull per tercer any el Congrés Nacional Rubi Brilla (foto: Localpres).
La Biblioteca acull per tercer any el Congrés Nacional Rubi Brilla (foto: Localpres)

La tercera edició del Congrés nacional Rubí Brilla pel canvi de model energètic ha registrat fins ara 206 inscripcions. Un tràmit gratuït que es pot continuar formalitzant a través de la seu electrònica de l'Ajuntament de Rubí mentre duri la jornada. El Congrés té lloc a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler i se centra en l'autoconsum d'energia.

L'alcaldessa, Ana María Martínez, obrirà el congrés a les 10 h i donarà la benvinguda als assistents. Jorge Morales de Labra, director general de Geoatlanter, membre de la Plataforma per un Nou Model Energètic i de l'Associació de Productors d'Energies Renovables serà l'encarregat d'inaugurar formalment el Congrés i durant tota la jornada farà les funcions de moderador.

Jordi Núñez, director de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic Local de l'Ajuntament de Rubí, exposarà l'experiència en autoconsum energètic de Rubí i, seguidament, Javier García Breva, expert en polítiques energètiques i president d'N2E, parlarà del vehicle elèctric i l'autoconsum.

Aquestes dues ponències seran el punt de partida des d'on s'articularà la resta del Congrés que vol, a través de casos reals, esvair dubtes en l'àmbit legal, tècnic i econòmic. La primera part de la jornada s'estructurarà en cinc ponències: el cas d'èxit de l'empresa rubinenca Continental Automotive que explicarà el seu facilities manager, David García; la perspectiva legal que aportarà Daniel Pérez advocat del gabinet especialitzat Holtrop; el testimoni de Francesc Mateu gerent de l'empresa Sol Gironès, promotors de la primera instal•lació d'autoconsum industrial a Espanya i les propostes de finançament que exposaran el director general d'Ecrowd!, Matthieu van Haperen; el codirector d'Ecooo Mario Sánchez-Herrero, i el gerent d'energies renovables de Triodos Bank, Miguel Ángel Amores. Tots ells clouran el matí amb una taula rodona sobre instal·lacions dedicades a llars i comerços.

El Congrés, a més, reunirà en un debat pel canvi de model energètic representants polítics de quatre municipis que, seguint la proposta del projecte Rubí Brilla, han començat a treballar l'eficiència i l'eficàcia energètica. Està previst que formin part d'aquesta taula rodona, l'alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez; l'alcalde de Rota, Javier Ruiz; la regidora delegada de Política Territorial, Urbanisme i Mobilitat de Rivas Vaciamadrid, Sira Abed; el regidor delegat de Desenvolupament Local de San Sebastián de los Reyes, Miguel Ángel Fernández i la regidora de Govern de l'Àrea de Sostenibilitat de Las Palmas de Gran Canària, Pilar Álvarez.

Com cada any, el Congrés servirà també per presentar els resultats d'estalvi de les escoles de Rubí en el projecte 50/50. Durant el curs 2015-16, els centres han estalviat amb aquest programa més de 66.000 euros. En els darrers 4 anys, els 12 centres públics que hi participen han estalviat pràcticament 300.000 euros.

El Congrés es podrà seguir en streaming a través de l'apartat del projecte Rubí Brilla al web municipal (www.rubi.cat/rubibrilla)